Резервна копія (бекап) даних на Android


   Рано чи пізно, але на вашому Android-смартфоні або планшеті потрібно буде зробити резервну копію всіх даних системи, у тому числі контактів, фотографій, встановлених додатків та іншого.    Щоб не шукати складних шляхів та необхідних програм, нижче будуть описані інструкції по створенню бекапа (бекап (від англ. «backup») – резервна копія всіх даних) даних на Android і його подальше відновлення.

  На подив, не всі знають про можливості самої системи Android створювати резервні копії всього, що може знадобитися в майбутньому. При необхідності ви можете самі без додаткових зусиль зберегти в безпеці фото, контакти, додатки.


   Але для чого потрібно робити резервну копію всіх даних Android? Все досить просто - адже будь-яка системи з часом може давати збої і випадково навіть видалити дані. А може бути, що система вже занадто захаращена і стала працювати повільніше. Немає особливої ​​різниці в причині неполадок, тому що, наприклад, ви можете купити новий Android смартфон і найпростішим варіантом було б перенести всі дані на новий пристрій. Отже, ми можемо впоратися без встановлення додаткових додатків за допомогою штатних засобів.

   Є тільки одне найважливіша умова - ви обов'язково повинні мати авторизований обліковий запис Google. Можете перевірити дані за шляхом: Меню \ налаштування \ облікові записи та синхронізація.

Для початку - найбільш легкий спосіб відновлення віддалених програм

   Google Play маркет пропонує в останніх версіях свого Android програми переглянути список усіх коли-небудь встановлених додатків та ігор на вашого профілю. Список доступний в додатку Play Маркет: Меню \ Мої програми \ Все.

   Саме звідси ми можемо відновити будь-яку встановлену раніше з Google Play програму або гру, причому вже немає ніякої різниці, де ви скористалися вашим обліковим записом, чи на старому ґаджеті а чи на новому. Можете вибрати будь-яку програму зі списку і заново її відновити, правда, не завжди з відновленням ігрового прогресу (якщо це гра).

  Якщо ж у вас дуже довгий список програм і деякі з них ви ніколи більше не будете відновлювати, то можете видалити його зі списку. Потрібно всього лише натиснути на значок Перекреслена гуртка, які є праворуч від назви програми.

  Але відразу попередимо, що відновити / видалити можете таким чином лише ті ігри та програми, які ви офіційно встановлювали з Google Play маркету, а все, що ви встановлювали в обхід маркету, тут не буде відображатися.

Відновлення та створення резервної копії контактів, даних календаря і пошти Gmail


 Щоб надалі ви могли відновити контакти та інше, в першу чергу варто потурбуватися про їх відновлення і синхронізацію. А значить, потрібно заглянути в налаштування системи - зайдіть в меню налаштувань і знайдіть пункт синхронізації вашого облікового запису Gmail.

Бекап фотографій

   І тут нам знову знадобиться підключений обліковий запис, але вже Google+. Саме з його допомогою ви зможете надалі відновлювати фотографії на Android. У ручному режимі або автоматично ви можете завантажувати всі нові фотографії в Google+, а потім вирішувати відкрити доступ до них для інших пристроїв чи ні. Типово доступ буде для будь-якого Android пристрою, де є синхронізований акаунт Google+.

   Але не варто сильно захоплюватися, тому що є обмеження в 5 Гб для всього обсягу фотографій.

   Всі перераховані вище способи непогані і допоможуть без зайвого головного болю використовувати найпростіші способи (і не затратні). Але в системі Android є ще один пункт - Резервне копіювання і скидання. Там же можна підключити пункт для автоматичної синхронізації (Резервне копіювання даних) або автоматичного відновлення (Налаштування \ Резервне копіювання і скидання \ Автоматичне відновлення). Ось тут ми і можемо створити бекап всіх додатків з даними, які вже є в програмах і іграх (паролі і все інше). Все необхідне буде зберігатися на Google серверах.


    Відразу після скидання налаштувань до заводських або підключення старого облікового запису на новому пристрої, Android система постарається завантажити всі дані вашого профілю. Не забудьте заздалегідь підключитися до інтернету. Автоматично відновляться додатки, паролі і дані. Тільки варто використовувати цей спосіб безпосередньо перед скиданням налаштувань системи, або при зміні Android-пристроїв.

За матеріалами сайту android4all.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.