Став відомий дизайн iOS 7



iOS 7, сьома версія мобільної системи iOS Apple, не буде прохідною. Справа в тому, що її розробляють не під керівництвом донедавна незмінного шефа підрозділу розробки iOS Скотта Форсталла, а під наглядом головного дизайнера Apple Джоні Айва. І це значить, що, багато що зміниться, принаймні в плані дизайну.



Як повідомляють джерела сайту 9to5mac, новий інтерфейс системи буде «дуже, дуже плоским». Іконки та панелі управління будуть позбавлені від всіх натяків на блиск, на них не буде відблисків, і всі сліди скевоморфізма (імітації реальних предметів у віртуальних) будуть знищені. Ступінь «сплощення» очевидці порівнюють з інтерфейсом Windows Phone (що не може радувати).






Незважаючи на зміни в дизайні інтерфейсу, система залишиться настільки ж простою і інтуїтивною, як і в попередніх версіях. Також кажуть, що в компанії експериментують з можливістю додавання висувних панелей праворуч і ліворуч з інформацією на заблокованому екрані, для більш зручного доступу до поточної інформації. Можливо, в iOS 7 буде змінений диспетчер завдань, в якому програми будуть представлені не іконками, а ескізами екранів додатків.

Треба сказати, що не тільки Скотт Форсталл був любителем скевоморфізма, від слідів якого в софті Apple позбавляється зараз Айв. Головним прихильником всіляких текстур, що нагадують реальні матеріали, був сам Стів Джобс. Але його наступник Тім Кук, схоже, впевнений, що знаменитий дизайнер Джоні Айв знає, що робить.

За матеріалами сайту computerra.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.