E-ink екран нового покоління - Spectra



Компанія E Ink анонсувала нове покоління електронного паперу під назвою Spectra. Такого ще не було - Spectra здатен відображати три кольори.

На додаток до стандартних білого і чорного Spectra-панелі можуть відтворювати червоний колір. Крім того, за наявними даними, при необхідності червоний пігмент можна буде замінити на зелений або синій.





Принцип роботи нових панелей аналогічний звичайним дисплеям E Ink, які використовуються в букрідерах. Пікселі екрану являють собою крихітні капсули, заповнені найдрібнішими частинками трьох кольорів. Залежно від поданого сигналу певні частки переміщаються до поверхні дисплея, формуючи картинку. Енергія при цьому витрачається тільки в момент зміни зображення.

На жаль, екрани Spectra не відтворюють відтінків - наприклад, сірий або рожевий. Тобто зображення виходить суто триколірним. А звідси і основна галузь застосування розробки - торгівля. E Ink пропонує використовувати екрани Spectra в якості електронних цінників або плакатів в магазинах. Інформація на таких панелях може швидко оновлюватися через комп'ютер, а низьке енергоспоживання не вимагатиме надлишкових витрат на електроенергію (на відміну від рідкокристалічних панелей).

Панелі Spectra з'являться на ринку в третьому кварталі 2013 року.

Відео роботи екрану Spectra:




За матеріалами сайту compulenta.ru


Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.