Електронна книга від SONY формату А4


Компанія розширює спектр пристроїв на основі дисплеїв E-Ink. В кінці року з'являться перші робочі моделі 13,3-дюймової електронної книги з роздільною здатністю 1200 × 1600 пікселів.

Багато виробників хотіли б бачити свої товари, які масово купуються для освітніх цілей, бо цей ринок майже безмежний. Ось і японська компанія Sony зі своєю новою електронною книгою вирішила спробувати щастя у відповідній ніші.




На тижні була представлена ультратонка електронна книга, в основі якої новий дисплей E Ink Mobius - гнучкий екран, створений компанією E Ink у співпраці з інженерами Sony. Пристрій виконаний у не зовсім звичному форматі А4 і має дисплей з діагоналлю 13,3 дюйма і роздільною здатністю 1200 × 1600 пікселів.

Незважаючи на значні розміри, електронна книга легка, бо важить всього 358 г, і тонка - 6,8 мм. Чому так - через відмову від скляного екрана.  В електронній книзі використана технологія, що дозволяє виводити картинку високої чіткості на пластиковий дисплей. Що, зрозуміло, позначилося на її вазі, яка дорівнює 60 гр. «Майже наполовину легше за скляний аналог», - пояснюють розробники. Друга перевага «електронного чорнила» добре відома - це низьке енергоспоживання. Кажуть, батарея прототипу зберігає заряд до трьох тижнів.

Виріб підтримує сенсорне введення. Передбачається, що він буде працювати тільки з pdf-форматом. Перші дослідні зразки почнуть надходити в японські школи та університети вже в 2013-му. Ну а відкриті продажі заплановано на наступний рік. Інформації про регіони, в яких з'явиться електронна книга і її ціну, поки немає.

Відео презентації електронної книги:
 

За матеріалами сайту compulenta.ru

Коментарі

Дописати коментар

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.