Презентація iOS 7 - сьомої ОС для мобільних пристроїв від Apple



На конференції WWDC в понеділок, 10 червня, компанія Apple презентувала iOS 7 - нову операційну систему для своїх мобільних ґаджетів.

Apple змінила інтерфейс операційної системи: іконки додатків стали більш «плоскими», застосований новий шрифт і нові шпалери, а також переробила штатні програми, в тому числі «Погоду» (у ній з'явилася анімація), «Календар», «Повідомлення», «Пошту», «Фото» (додалися фільтри) і «Ігровий центр».







 Основний екран iOS тепер вміє реагувати на нахили апарату і відображає відповідну анімацію. До складу системи увійшов «Центр управління» (Control Center) - він надає доступ до найбільш популярних налаштувань, вмикає і вимикає ліхтарик.

Apple покращила багатозадачність в новій ОС. Тепер
iOS вміє відслідковувати, які програми використовуються рідше, а які - частіше, і відповідним чином розставляє пріоритети.

Оновився браузер Safari: у ньому з'явилися інструменти «батьківського контролю», поле «розумного пошуку» і новий режим перегляду вкладок і закладок.

Пристрої на базі iOS тепер будуть підтримувати AirDrop - технологію бездротового обміну файлами по мережі Wi-Fi, яка раніше працювала тільки на комп'ютерах іMac. AirDrop зможуть використовувати власники iPhone 5, iPad четвертого покоління, iPad mini і iPod touch п'ятого покоління.

Голосова помічниця Siri навчилася розмовляти новими голосами і отримала інтеграцію з «Вікіпедією», пошуковими системами і твіттером (тепер за допомогою Siri користувачі можуть, шукати твіти з тими чи іншими словами). У магазині App Store з'явилася функція автооновлення додатків.

Попередня версія iOS 7 для розробників вийде 10 червня, а фінальна версія - восени 2013 року. Її можна буде встановити на iPhone 4, iPhone 4S і iPhone 5, iPad 2 і iPad третього і четвертого поколінь і на iPod touch п'ятого покоління.


Відео презентації  iOS 7 з конференції WWDC:



Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.