Як зробити скріншот на Android



Деколи виникає необхідність зробити знімок екрану, або говорячи англомовним терміном – скріншот (screenshot). Починаючи з Android 4.0 і вище, цю функцію можна виконати дуже просто – треба одночасно натиснути кнопку зменшення гучності («вниз») та кнопку ввімкнення пристрою. Після того як картинка на екрані, яку ми хочемо заскрінити, характерним чином мигне, відпускаємо кнопки (тримати їх треба не більше 1 сек) та заходимо в «Галерею». Там буде знаходитися ваш скріншот.


Що ж робити, коли на телефоні чи планшеті стоїть Android нижчої версії, а оновлення до 4-ї робити не хочеться? В телефонах деяких виробників, наприклад Samsung, LG, HTC функція скріншоттера доступна і на версії 2.3. В такому разі варто погуглити, і, можливо, Ви знайдете необхідний спосіб, як зробити скріншот.

 Якщо Ви досить просунутий юзер і зробили доступ до root-прав на вашому ґаджеті, то зробити скріншот буде досить просто на Андроїд будь-якої версії. Треба встановити програму Screenshot UX, яка дозволяє не тільки робити скріншоти, а й призначати свою комбінацію клавіш для створення скріна.

Маніпуляція отримання рут-прав здається Вам дуже складною? Тоді Вам потрібна програма No Root Screenshot, яку можна скачати в Google Play. Для її роботи не поьрібні рут-права, зате потрібне підключення до комп’ютера через USB. Детальніше про роботу програми на відео:



Мало не забув – в декого може бути пристрій з малопоширеною Android 3.2. Там теж є вбудований скріншоттер – для отримання знімка достатньо натиснути на кнопку «Останні програми».

Коментарі

Дописати коментар

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.