Internet Explorer 10 визнано найбільш безпечним браузером


Internet Explorer 10 розпізнав найбільше число шкідливих ресурсів, видавши попередження, в порівнянні з іншими відомими браузерами

IE10 також швидше інших браузерів обчислює знову виниклі шкідливі посилання. До подібних висновків дійшла компанія NSS Labs.



Дослідження тривало з 13 березня по 9 квітня цього року. Ефективність захисту веб-браузерів була випробувана на 754 шкідливих посиланнях. При цьому тестери відвідували одні й ті ж шкідливі сайти багаторазово. У сумі на кожен браузер довелося більше 18 тис. тестів. Використовувана платформа - Microsoft Windows 8 Enterprise.

З'ясувалося, що IE10 показав найефективніший захист, знайшовши шкідливі посилання в 99,96% випадках. На другому місці опинився Google Chrome 25/26, який проявив ефективність 83,16%. Веб-браузери Safari 5 і Firefox 19 розмістилися на відповідно третьому і четвертому місцях з результатами 10,15% і 9,92%. У свою чергу, Opera 12 вдалося побачити шкідливі посилання в 1,87% випадків.

"Таким чином, Firefox і Safari заблокують приблизно по одній з кожних десяти атак. Це означає, що інші дев'ять атак належить перехопити встановленому на комп'ютер користувача антивірусу. Chrome захистить від восьми з десяти атак, а Internet Explorer 10 пропустить лише чотири атаки з тисячі. Користувачі браузера Opera практично позбавлені захисту ", - зазначено в документі NSS Labs.


Експерти підкреслили, що у всіх випадках браузери показують попередження про те, що сайт може пошкодити комп'ютер, однак дозволяють обійти цей захист. Через це реальний рівень захисту може виявитися нижчим. Крім того, аналітики відзначили, що різниця в вище наведених рейтингах браузерів не є лінійною.

Додамо, що Internet Explorer визнали найбезпечнішим браузером не в перший раз.  Попередній разу аналогічну заяву було зроблено у вересні минулого року цими ж дослідниками.

Раніше повідомлялося, що за виявлення критичних вразливостей в Internet Explorer 11 компанія Microsoft обіцяє виплатити до $ 11 тис.


За матеріалами сайту it.siteua.org

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.