Microsoft знизила ціни на свої планшети


Microsoft знизила ціни на свій планшетний комп'ютер Surface RT більш ніж на 30%. Пристрій не здобув популярності серед покупців і продавалося значно гірше, ніж подібні девайси фірм-конкурентів.

За рахунок знижки від компанії Microsoft, яка нещодавно вирішила переключитися з розробки софту на створення пристроїв, сподівається стимулювати продажі Surface.
Surface - перша лінійка планшетів, випущена Microsoft, однак споживачі поставилися до нового продукту компанії прохолодно. З моменту старту продажів пристрою в жовтні минулого року Microsoft вдавалося продавати всього по 900 тис. примірників на квартал, свідчать дані компанії IDC.


Для порівняння, Apple в першому кварталі цього року продала майже 20 млн iPad, а Samsung - 8,8 млн планшетів Galaxy Tab.

Зараз в інтернет-магазині Microsoft найдешевша модель Surface RT без чохла-клавіатури і з 32 Гб пам'яті коштує 349 доларів. Її ціна впала на 150 доларів Така ж модель, але з чохлом-клавіатурою тепер коштуватиме покупцеві  449 дол, а не  599 дол., як раніше.

Це вже не перші знижки на Surface RT, які надає Microsoft. Трохи більше місяця тому Microsoft влаштовувала акцію, в рамках якої чохол-клавіатура додавалася до планшета безкоштовно. Зазвичай ціна на клавіатуру для Surface RT становить 119 і 129 дол.

Чи буде знижена ціна на пристрої в Україні, поки невідомо.

Самі споживачі далеко не завжди задоволені моделлю Surface RT, оскільки вона не підтримує програми, розроблені для більш ранніх версій Windows. Відповідною функцією володіє тільки більш дорога версія пристрою - Surface Pro, на яку знижка не передбачена.

"Можливо, самий успіх Surface для Microsoft не настільки важливий. Однак, якщо компанія хоче, щоб у майбутньому Windows 8 була домінуючою системою на ринку, необхідно, щоб споживачі купували якомога більше пристроїв на цій ОС", - цитує BBC аналітика Ovum Тоні Кріппс .

За прогнозами аналітиків, вже до 2015 року обсяг продажів "таблеток" перевищить продажу традиційних ПК. Проте на даний момент всього 3,7% планшетів у світі працює під управлінням ОС Windows.

Минулого тижня гендиректор Microsoft Стів Балмер оголосив про реструктуризацію компанії: тепер вона зосередить зусилля на розробці нових пристроїв, щоб знизити залежність від ОС Windows, попит на яку знижується слідом за падінням продажів комп'ютерів.

За матеріалами сайту it.siteua.org

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.