Як підключити USB модем до Android-планшета

Сьогодні ринок планшетів на базі Android наповнений величезною кількістю пристроїв. Чимала частка з них продається без вбудованого 3G модуля. Якщо є доступна Wi-Fi точка - немає проблем, налаштовуємо підключення до WiFi на Android та інтернетимо скільки завгодно. А якщо Вай-Фай нема, а інтернет потрібен в дорозі, і у вас зовсім випадково під рукою USB-модем від одного з наших операторів? Тоді вам на допомогу прийде ця інструкція.

Підключення планшета до USB 3G модему не завжди простий процес. У неякісних пристроях практично завжди відсутні будь драйвера або просто некоректні налаштування. Все це призводить до низького рівня роботи всієї системи. Причому це стосується тих планшетів, які за умовчанням повинні підтримувати подібні функції.

Яким би пристроєм ви не володіли, ця інструкція допоможе вам отримати доступ до інтернету через ваш USB 3G модем.

Дуже багато користувачів скаржаться на те, що підключити 3G-модем не виходить через відсутність утиліти, драйверів або просто взагалі не з'являється ніяке віконце. Сучасні модеми можуть або розпізнаватися системою Android, як віртуальний CD-ROM або ж, як модем. Переважно тільки такі версії Android, як 1.5-2.1 не бачать додаткових пристроїв.

 
Якщо ви хочете підключити USB-модем до планшета, то необхідно перейти в режим «Тільки модем». І для цього недостатньо просто залізти в налаштування і поставити галочку. Потрібно ще скачати і встановити утиліту HyperTerminal для Windows. Трохи пізніше розповім, яким чином працювати з нею.

Підіб'ємо невеликий підсумок.
Що ж ви повинні мати, щоб правильно підключити 3G-модем:

1)Безпосередньо Android-планшет

 2)3G-модем

 3)Персональний комп'ютер

4)Завантажену утиліту HyperTerminal

 
Отже, перейдемо до самої інструкції:

    
Спочатку необхідно перевірити чи працює модем. Для перевірки підключаємо його до комп'ютера
    
Зберігаємо всі наявні файли, які знаходяться на віртуальному CD-модемі
    
Потім відключаємо свій стандартний Інтернет і запускаємо утиліту HyperTerminal

Примітка: якщо на вашому ПК встановлена ​​ОС Windows 7, то програму HyperTerminal встановлюєте додатково.
З Windows XP все простіше. У цьому випадку просто заходимо в Пуск / Програми / Стандартні / Зв'язок / HyperTerminal.

Після цього має відкритися віконце від даної програми «Опис підключення».
Заповніть його будь-яким словом, далі тиснете «Enter». Через кілька секунд з'явиться ще одне вікно «Підключення». Знаходимо пункт «Підключитися через ...» і вибираємо той пункт, який відповідає назві вашого модему. Тобто, якщо ми працюємо з модемом Huawei E150, то графа отримає назву «Huawei Mobile Connect - 3G Modem». Решта вікна сміливо закривайте, бо для роботи вони поки не знадобляться. Просто натисніть «Скасувати».

 
Далі заходимо в панель програми і вибираємо пункт "Властивості". Повинно з'явитися віконце "Властивості / Модем». Знаходимо і відкриваємо вкладку "Параметри". Зверніть увагу тільки на кнопку «Параметри ASCII». Навпроти рядка «Відображати вводяться символи на екрані» ставимо галочку і тиснемо «Оk». Після виходимо в головне меню програми.

 
Там же вводите команду «ATС CAPSLOCK», натискаємо «Enter». Якщо раніше всі дії були виконані правильно, то з'явиться рядок "ОК". Це означає, що модем був підключений. Потім залишається ввести будь-яку з наступних команд:

    
AT^U2DIAG=255 (пристрій в режимі модем + CD-ROM + CardReader)
    
AT^U2DIAG=1 (пристрій в режимі модем + CD-ROM)
    
AT^U2DIAG=256 (пристрій в режимі модем + CardReader)
    
AT^U2DIAG=0 (пристрій в режимі тільки модем)

Рекомендуємо вводити останню команду, в цьому випадку ваш модем 100% буде стабільно працювати, не забудьте включити режим «Тільки модем». Після введення команди програма зажадає підтвердження. Закриваємо HyperTerminal, при цьому відповідаємо «Так» на запит переривання зв'язку та відмовляємося від збереження підключення.

Переконайтеся, що відключена CD-ROM емуляція.
Перевірити можна в такий спосіб: відключаєте модем від ПК і знову підключаєте до порту USB. Після цього повинні з'явитися тільки старі пункти CD-ROM, нових бути не повинно.

У разі виникнення необхідності повернення до колишніх налаштувань, повторіть всі дії заново, тільки наприкінці потрібно буде ввести команду «AT^U2DIAG=255» і відповідно режим буде «модем+CD-ROM+CardReader».

 
Ну, от і завершені всі найважливіші дії з підключення 3G-модема. Залишилося підключити модем безпосередньо до планшета і зайти в Меню / Налаштування / Бездротові мережі / Точка доступу (APN). Тільки уважно введіть в поля налаштування вашого оператора. Наприклад, ми використовуємо  оператора МТС, значить:

Ім'я: internet

dial number: *99#

Ім'я користувача: (залишаємо порожнім)

Пароль: (залишаємо порожнім)

Клацнути "usedefaultvalue"

І останнє, що Ви робите - це перезапускаєте планшет і підключаєте модем до порту USB.
Через деякий час підвантажиться мережа і з'явиться 3G значок біля іконки батареї.

За матеріалами сайту android4all.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.