Названа дата офіційного релізу Windows 8.1

Фінальна версія Windows 8.1 вийде в середині жовтня, приблизно через 2 місяці після випуску RTM-версії, повідомляє «CNews.RU».

Фінальний реліз Windows 8.1 вийде приблизно в середині жовтня 2013 р., інформує автор видання ZDNet Мері Джо Фолі (Mary Jo Foley), що має доступ до джерел всередині Microsoft. Раніше вона ж повідомила, що RTM-версія Windows 8.1 буде відправлена ​​виробникам ПК в серпні 2013.

Однак Фолі стверджує, що між випуском RTM-версії і загальнодоступного релізу Windows 8.1 пройде близько двох місяців. За цей час Microsoft планує підготувати ряд оновлень і виправити в операційній системі виявлені помилки і недоліки.


Згідно з визначенням самої Microsoft, випуск RTM-версії означає завершення циклу розробки і тестування ОС і доступності її фінального коду виробникам персональних комп'ютерів. Зараз же мова явно йде про те, що до моменту випуску RTM-версії розробка Windows 8.1 не буде завершена повністю.

Windows 8.1 стане першим великим оновленням Windows 8 і вийде через рік після дебюту оригінальної версії Windows 8. Попередня версія Windows 8.1 стала доступна для завантаження в кінці червня 2013

Розповідаючи про Windows 8.1 раніше, представники Microsoft підкреслювали, що оновлення враховує численні користувацькі рекомендації. Головними з них були повернення кнопки «Пуск», звичної по попередніх версіях Windows, і додавання можливості завантажуватися в режим «Робочого столу».

Що стосується кнопки «Пуск», в Windows 8.1 Preview користувачі не отримали очікуваного результату. Замість звичного меню в лівому нижньому кутку з'явився логотип Windows 8, при натисканні на який відкривається екран «Пуск».

У Windows 8.1 поліпшений дизайн магазина Windows Store, який нині містить понад 200 тис. додатків. Крім цього, оновлення включає розширені можливості персоналізації, поліпшені можливості пошуку інформації в інтернеті зсередини операційної системи, оновлені програми і поліпшені можливості для багатозадачності.

Нарешті, до складу Windows 8.1 входить веб-браузер Internet Explorer 11. Ця версія відрізняється покращеним енергоспоживанням, вдосконаленими панелями «Вибраного» і кращою підтримкою закладок. У неї також додана підтримка WebGL. У IE11 зросла швидкість роботи JavaScript - приблизно на 12% в порівнянні з попередньою версією.

Windows 8 не змогла зберегти інтерес споживачів до традиційних персональних комп'ютерів. Так, за підсумками II кварталу 2013 р. постачання ПК на світовий ринок, згідно Gartner, скоротилося майже на 11% в порівнянні з минулим роком. У Microsoft розраховують, що поліпшити ситуацію зможе оновлена ​​версія системи, в якій вона врахує припущені помилки.

У травні 2013 р., після 6 місяців після дебюту Windows 8, Темі Реллер (Tami Reller), директор з маркетингу та фінансів підрозділу Microsoft з випуску Windows, заявила, що продажі Windows 8 досягли 100 млн копій. Однак аналітики відзначають, що зростання частки Windows 8 відбувається повільніше в порівнянні з попередньою версією операційної системи, Windows 7.

Очікується, що в жовтні 2013 р., разом з виходом фінальної версії Windows 8.1, виробники представлять друге покоління планшетів. Новинки очікуються і від самої Microsoft, у тому числі планшет з 7-дюймовим дисплеєм і цифровий букрідер.

За матеріалами
proit.com.ua


Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.