Як відключити автоматичне оновлення програм та ігор на Android?

В багатьох власників Androidа дуже часто кудись зникають гроші з мобільного рахунку. Користувач початкового рівня може і не знати про те, що на Android- смартфоні або планшеті програми та ігри можуть отримувати оновлення (оновлюватися) у фоновому режимі і без дозволу самого власника апарату. Це загрожує тим, що користувачі, які платять за інтернет-трафік за кожен прийнятий і переданий мегабайт, будуть витрачати кругленькі суми на мобільний інтернет. Інша справа, якщо ви користуєтеся безлімітним інтернетом або Wi-Fi. В цьому випадку цих проблем із зайвими витратами не виникає.
Отже, як заборонити смартфону або планшету на Андроїд самостійно оновлювати програми та ігри?

Є три способи:


1)Відключаємо автоматичне оновлення програм у налаштуваннях Android-пристрої (смартфон або планшет).
2)Відключаємо автоапдейт в налаштуваннях Play Market на тому ж телефоні або планшеті.

3)Відключаємо повністю доступ до мобільного інтернету.

Перший спосіб вимагає наступних нескладних дій. Заходимо в налаштування апарату і шукаємо пункт «Про телефон» , далі тиснемо «Оновлення системного ПЗ». У контекстному меню тиснемо по запису «Питати перед завантаженням». Ця команда
заборонить автоматичне мимовільне оновлення додатків і , отже , безконтрольну витрату грошей користувача.

Другий спосіб пропонує відключити автоматичний апдейт Android-додатків в налаштуваннях самого Android Market. Для цього запускаємо Android Market , який є у вас на смартфоні або планшеті. Потім тиснемо "Налаштування" і дивимося на дозвіл автооновлення додатків в маркеті . Мається на увазі пункт «Автооновлення». Для заборони несанкціонованих оновлень забираємо галочку навпроти цього пункту. Тут є ще одна корисна функція. Вона дозволяє запускати автоматичне оновлення Андроїд-додатків при наявності відкритої мережі Wi-Fi. Втрати в грошах користувач не несе, тому сміливо ставимо галочку напроти пункту «Оновлення тільки через Wi-Fi».

Третій спосіб найлегший (для Android 4.0 і вище). Проводимо пальцем по екрану від верхнього краю вниз. Вискочить панелька, де буде багато різних значків. Знаходимо «Мобільні дані» і клікаємо на нього. Але в даному випадку доступ в інтернет буде заблоковано для всіх програм, тож перед тим, як зайти в інтернет, ввімкніть мобільні дані знову.

За матеріалами http://androidmir.org/

Коментарі

  1. Відключив за першим способом,дякую...

    ВідповістиВидалити
  2. Довго шукала самостійно, дякую за доступність. З вашою допомогою зробила за 2 сек

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.