Секрети ОС Android



Багато людей, напевно, здогадуються, що операційна система Android має деякі приховані функції і можливості. І також зрозуміло, що ці Android-секрети служать для доступу до додаткових можливостей смартфона або планшета, які не можна знайти в керівництві користувача. Досвідченим користувачам ці можливості відомі, тому стаття розрахована більше на новачків. Хоча не завадить прочитати всім:))
Тож давайте вивчимо приховані функції операційки Android.

Android-секрет № 1. Швидкий доступ до телефонної книги
Що стосується зручності дзвінків на Android, то ця операціка поступається навіть ОС Symbian за доступностю. Але це питання вирішується досить просто. Для того щоб не шукати контакт, який часто використовується, його просто можна винести на робочий стіл. Робимо це таким чином:
Робимо тривале натискання на порожньому місці робочого столу до появи контекстного меню.
Далі тиснемо «Додати ярлик».
Потім вибираємо саме те, що нам необхідно: «Прямий набір номера», «Персональне повідомлення» або «Контакт».
Якщо натиснути «Прямий набір номера» - тоді буде здійснюватися набір номера абонента, який був раніше обраний.
Якщо «Персональне повідомлення» - з'явиться можливість миттєвого написання повідомлення обраному абонентові.
Якщо натиснути «Контакт» - тоді зможете викликати необхідного абонента, написати йому смс-повідомлення та ін. лише одним натисканням на дисплей.
Android-секрет №2. Пошук і голосовий набір.
Типово, на одному з робочих столів Android-пристрою розміщений віджет пошуку Google. А на клавіатурі (за замовчуванням) є кнопка з зображенням мікрофона. З пошуком все зрозуміло. А кнопка з мікрофоном служить для голосового введення тексту, що значно покращує користування Вашим ґаджетом!
Android-секрет № 3. Меню швидких налаштувань.
Для того щоб мати швидкий доступ до налаштувань і функціоналу Android-пристрою, необхідно всього натиснути у верхній частині дисплея і, не відпускаючи, потягнути палець вниз.
Відкриється меню доступу до таких функцій: активувати/деактивувати - пошук мережі Wi -Fi, Bluetooth, режими гучності або «вібр », робота в мережах 3G, обмін даними GPRS, автоматичний поворот дисплея. Кількість і різноманітність функцій залежить від прошивки і типу пристрою.
Android-секрет №4. Кількість робочих столів.

Користувач Android-пристрою може сам контролювати кількість робочих столів свого апарату. Для того, щоб встановити кількість робочих столів, необхідне тривале натискання на порожньому місці робочого столу до появи меню. Далі вибираємо «Налаштування початкового екрана», потім «Додаткові параметри» для встановлення потрібної кількості столів.
Існують також окремі додатки, які змінюють кількість робочих столів.
Android-секрет №5. Програми у фоновому режимі.
Відомо, що коли користувач пристрою виходить з запущеної програми, він її не закриває, а згортає. Це підвищує використання ресурсів системи, так як програма працює у фоновому режимі.
Для того щоб самостійно відключити роботу програми, потрібно виконати наступні дії. Заходимо в «Налаштування» > далі тиснемо «Додатки» > потім «Керування програмами» > далі «Запущені» і вибрати непотрібну запущену програму і вибрати команду «Примусове завершення».
Якщо у Вас немає бажання копатися в цих налаштуваннях, тоді просто поставте якийсь Task Killer, яких є купа в плеймаркеті.

Android-секрет №6. Запущені програми.
Щоб переглянути список останніх запущених програм та програм необхідно тривале натискання кнопки «Home» (Додому).
Android-секрет №7. Робочий стіл за замовчуванням.
Якщо користувач встановив деяку кількість робочих столів і хоче щоб при запуску смартфона перед очима з'являвся саме конкретний, тоді потрібно виконати ті ж дії що описані в Android- секреті № 4. Також вибраний робочий стіл буде з'являтися при натисканні кнопки «Home» (Додому).
Android-секрет №8. Робота з ярликами і віджетами.
Ярлики та віджети на робочому столі можна видаляти, переміщати, змінювати розмір і вигляд, створювати нові. Для цього необхідно просто натиснути на необхідний ярлик або віджет і, трохи потримавши, вибрати необхідну дію із списку команд.
Android-секрет № 9. Робота з сервісами Google .
 Під час першого запуску пристрою, система просить створити Google-аккаунт або ж авторизуватися, якщо він вже у Вас є. Так от, коли користувач створює новий контакт або додає новий запис у календар, система запитує зберігати інформацію в телефоні або Google-акаунті.
Якщо вибрати перший варіант, то інформація буде збережена лише у пристрої, а якщо інший - тоді буде синхронізована з Google-аккаунтом.

Android-секрет №10. Контролюйте інтернет-трафік.
Велика кількість додатків і сама операційна система Android можуть самі заходити в інтернет без вашого відома. То ж для економії грошей та заряду батареї відключайте зв’язок з інтернетом, коли Ви ним не користуєтесь, за допомогою меню швидких налаштувань із Android-секрету №3.

За матеріалами http://androidmir.org/

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.