Як підключити Android-смартфон до комп'ютера в якості веб-камери

Смартфони на базі Android можуть виконувати безліч корисних функцій. Однією з таких функцій є використання камери смартфона у якості веб-камери для комп'ютера.




Для виконання даного завдання можна використати програму USB Webcam for Android. Безкоштовне скачування цього додатка доступно в Google Play.

Отже, необхідні дії для використання смартфона на базі ОС Андроїд як веб-камери:

Працюємо зі смартфоном. Заходимо до загального пункту меню "Налаштування" , потім тиснемо  «Додатки» і вибираємо «Розробка». Після цього нам треба включити просту функцію «Налагодження USB».
Скачуємо програму USB Webcam for Android з маркету і встановлюємо на смартфон. З цим проблем не виникне. Запускаємо програму на смартфоні і підключаємо його до комп'ютера за допомогою USB-кабелю.
Для повноцінного функціонування камери смартфона в якості веб-камери, переходимо на офіційну сторінку програми для персональних комп'ютерів - USB Webcam PC Host і скачуємо її. Встановлюємо програму на свій ПК .

Наступним кроком буде запуск програми на комп'ютері. Для цього нам доведеться запустити файл usbwebcam.bat, який повинен знаходитися в папці USBWebcam в директорії C:\Program Files.
Це все, додаток для трансформації Android-смартфона в веб-камеру готовий до роботи як на смартфоні, так і на комп'ютері. Тепер запускаєте Skype, наприклад, і в списку відео пристроїв обираєте камеру смартфона. Частота кадрів за секунду при такій відеотрансляції сягає не більше 5-10. Роздільну здатність зображення відео можна змінювати в налаштуваннях програми USB Webcam PC Host .

За матеріалами http://androidmir.org/

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.