Що таке лончери (лаунчери) на Android і для чого вони потрібні


Починаючи з Андроїд 2.3, в цій операційній системі реалізована установка лончерів. Лончер (англ.
Launcher) – це графічна оболонка робочого стола та меню програм в ОС Android. Є стокові, «голі» лончери, які розроблені Google і стоять на Nexus’ах та пристроях не дуже крутих компаній (найчастіше на «китайцях»), а також фірмові від Samsung, HTC, LG, Sony, які є, відповідно, в телефонах і планшетах цих компаній.




І хоч кожен виробник старається зробити найкращий, на його думку, лончер, все одно багато хто хоче встановити собі на ґаджет новий інтерфейс. Дехто це робить, щоб порадувати око новою графічною оболонкою, але більшість міняє лончер через те, що стандартні лончери часто перевантажують систему і засмічують оперативну пам’ять.

Встановити лончер дуже просто. Вводимо в Плей Маркеті слово launcher, і нам вискочить купа різних додатків, що міняють інтерфейс. Скачуємо, і після встановлення запускаємо додаток. І все – графічний інтерфейс змінено! До речі, є лончери, що дозволяють зробити на Андроїд меню як в iPhone/iPad, Windows Phone чи навіть як на ПК у Windows 7!
Також деякі лончери мають функцію встановлення тем оформлення.

На жаль не всі лончери мають підтримку української мови. Ті, які дозволяють встановити українську мову, - це Apex Launcher, Nova Launcher, Go Launcher. Особисто рекомендую Nova Launcher, оскільки він бездоганно працює на слабких пристроях і має безліч налаштувань інтерфейсу.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.