Не заряджається планшет на Android - вирішення проблеми


Багато хто стикався з проблемою, коли планшет на Андроїді не хоче заряджатися. Причини можуть бути різні. Тому я опишу тільки найпоширеніші.

Пошкоджений  зарядний пристрій. Найчастіша проблема, особливо в «китайських» планшетах,  з якими в комплекті йде неякісна зарядка. Щоб переконатись, що планшет не заряджається через зарядку, слід спробувати зарядити планшет іншою зарядкою, або цією ж зарядкою – інший планшет. 





Пошкоджений акумулятор. На жаль, чи причина відсутності зарядки полягає в батареї, можна перевірити тільки в сервісному центрі, так як з більшості планшетів акумулятор просто так не витягнеш, бо задня кришка зазвичай прикручена гвинтами. Але батарея не є дорогою у більшості випадків, тому варто її замінити на нову, а не ремонтувати стару.

Пошкоджений роз’єм для зарядки на планшеті. Щоб встановити, що причина неполадки полягає саме  в цьому, порухайте кабелем в роз’ємі під час зарядки туди-сюди. Якщо в певному положенні зарядження почнеться, то проблема саме в роз’ємі.
Часто на контактах роз’єму з’являється наліт від окислення, який може перешкоджати зарядці акумулятора. Щоб видалити цей наліт, протріть контакти чистим спиртом при виключеному планшеті.

Проблеми із «залізом» планшета. Ось тут треба звертатися в сервісний центр, самому важко буде визначити, де саме є неполадка в планшеті.
P.S. Рідко, але проблема може бути  в розетці, в яку ви запихаєте зарядний пристрій. Тому деколи варто просто заряджати планшет в іншій розетці.=)))

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.