Як підключити карту пам’яті, флешку та клавіатуру до iPad чи iPhone


Одна з причин, по якій iPad не може замінити деяким користувачам ноутбук або нетбук - неможливість підключити USB флешку. Apple не вітає такі дії і всіляко перешкоджає спробам користувачів підключати периферійні пристрої до своїх планшетів. Однак під брендом компанії офіційно продається аксесуар Camera Connection Kit.



По замовчуванню цей перехідник призначений для підключення до iPad фотокамери або карти пам'яті від неї. За задумом Apple, Ви зможете імпортувати на планшет підтримувані формати відео і фото. Зі стандартного функціоналу перехідника випливають такі обмеження:

  • Файли копіюються тільки на планшет
  • Підтримуються лише файли фото і відео (природно, тільки ті, які читає iPad без джейлбрейка)
  • Відкривається контент тільки в штатних програмах iPad
  • При копіюванні фото «обрізаються» (цей процес знайомий всім, хто намагався імпортувати контент на пристрої з iOS


При таких недоліках аксесуар виглядає не сильно привабливо, але джейлбрейк творить чудеса. За допомогою твіка з Cydia під назвою iFile можна добитися набагато кращого ефекту. Отже, починаємо підключати usb-флешку до iPad:

  • У Cydia знаходимо і скачуємо iFile (він є в багатьох репозиторіях, наприклад sinfuliphonerepo.com ).
  • Після установки і респрінгу підключіть Camera Connection Kit до iPad і вставте в нього флешку. Варто зауважит , що останнім часом з'явилася велика кількість китайських копій даного пристрою, вони теж справляються зі своїми функціями, а іноді і перевершують оригінал, хоча в ціні значно дешевші.
  • На екрані з'явиться повідомлення про помилку «The attached USB device is not supported». Не лякайтеся, так і повинно бути - натисніть «Dismiss».
  • Запустіть iFile почекайте, поки зліва не з'явиться знімний накопичувач.

Це і є Ваша флешка. Тепер Вам доступно переміщення і копіювання будь-яких файлів в будь-якому напрямку, як на iPad, так і на флешку з iPad. З огляду на те, що всі айПристрої шифрують імена файлів, рекомендую в налаштуваннях iFile включити відображення імен файлів. Для комфортного перегляду і редагування деяких типів файлів Вам знадобляться спеціальні додатки. Наприклад, AVplayer або Buzz Player для перегляду відео без конвертації. Для подальшого доступу до файлів на iPad з ПК можна використовувати iFunBox.

Через Camera Connection Kit можна підключати не тільки флешки і карти пам’яті, але і клавіатуру (майже всі вони підтримуються iPad ) та інші USB -пристрої. Про сумісність складно щось говорити, адже метод неофіційний. Кожний конкретний пристрій треба тестувати окремо. За відгуками користувачів вдавалося підключити USB-хаби і навіть зовнішні жорсткі диски. У той же час інші користувачі помітили збої в роботі з великими флешками, які супроводжуються повідомленнями про нестачу живлення.

Купити оригінальний Camera Connection Kit можна на аукціоні Ebay, китайські копії мають бути і у вітчизняних магазинах.

За матеріалами http://yablyk.com/



Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.