Як очистити пам’ять та прискорити роботу iPhone 4, iPhone 3GS


З появою нового флагмана, iPhone 5S, інші моделі не стали надбанням історії - iPhone 4 і iPhone 3GS все ще активно використовуються користувачами. Відмінний варіант бюджетного смартфона, але часом так хочеться, щоб він працював трохи швидше. І цього можна домогтися шляхом нескладних маніпуляцій.

Частково повільна робота iPhone пояснюється тим, що ми мимоволі порівнюємо свою стару модель з більш новими і продуктивними версіями у знайомих - результат явно не на користь першої. Плюс, є ще свіжі враження про те, як швидко смартфон працював відразу після покупки. І в цьому криється суть проблеми, так як за час експлуатації пристрій ґрунтовно засмічено інформаційним сміттям.
Навіть незважаючи на те, що смартфони Apple менш чутливі до цього, ніж аналогічні гаджети, зіграти в Temple Run 2 на iPhone 3GS з часом стане просто неможливо - через сильне гальмування. Але не все ще втрачено і прискорити старий iPhone можна - ось ряд порад.
Більшою мірою ця інструкція актуальна для iPhone 4 і iPhone 3GS без джейлбрейка.

1.Закрийте всі непотрібні програми
Наявність в iOS 6 підтримки багатозадачності зовсім не означає, що даною функцією варто зловживати. ОЗП не гумовий і додатки у фоні відбирають ресурси, практично без будь-якої віддачі. Подвійним кліком по кнопці Додому відкрийте список запущених програм, натисніть і утримуйте палець на будь-якій іконці пару секунд і натискаючи на хрестики (в iOS 6 і нижче) або свайпом вгору, завершіть роботу всіх непотрібних програм.

2.Видаліть куки, дані та історію в Safari
Інформація подібного роду не завжди є життєво важливою, а місце займає - раз вже взялися за генеральне прибиранн , позбудемося і від неї. У стандартному додатку Налаштування знайдіть пункт браузера Safari , в якому пропонуються дві команди: «Очистити історію» і « Видалити cookie і дані». Увага! Зробивши це, не дивуйтеся , що браузер більше не пропонує автонабір URL-адрес - швидкий доступ залишиться лише для тих, що збережені в закладках. Також будуть «забуті» і ваші персональні дані.

3.Перезавантажте iPhone
Іноді допомагає звичайнісіньке перезавантаження, найдавніший метод виправлення всіх глюків електронних пристроїв. Натисніть кнопку Power і утримуйте, поки не з'явиться слайдер Вимкнути, за допомогою якого і проводиться вимкнення пристрою. На це буде потрібно приблизно 10 секунд, потім варто почекати ще кілька для вірності і включити гаджет за допомогою тієї ж кнопки Power. Побачите логотип Apple - все в порядку.

4.Видаліть непотрібні текстові та мультимедійні повідомлення
Відкрийте програму Повідомлення і періодично роблячи свайп вправо і натискайте Видалити. Альтернативний метод - вибрати пункт Змінити і натиснути на червоні мінуси, видаляючи все зайве.

5.Видаліть непотрібний контент - музику, відео, фотографії
Настав час розібратися з наступною категорією інформаційного сміття. Відкрийте Налаштування, вкладку Основні, пункт Статистика та вивчіть зайнятий простір пам’яті і які типи додатків займають найбільше місця. З високою ймовірністю це будуть Музика і Фотографії, тобто, можливо пам'ять зайнята старими музичними треками, непотрібними знімками і спонтанно зробленими відеозаписами, про які ніхто вже не пам'ятає. Тому бажано їх видалити геть.
Відкрийте розділ Музика, знайдіть композиції і навіть цілі альбоми, з якими не шкода розлучитися, і видаліть їх зі свого iPhone. Але музику , при бажанні , можна завантажити заново, а от з персональними фотографіями краще вчинити більш обережно - заздалегідь зробити бекап на комп'ютері. Для того, щоб скопіювати фотографії з Фотоплівки, необхідно під'єднати смартфон до комп'ютера, і після того , як пристрій визначитися як камера, зробити копіювання .
Видаливши непотрібну музику і фото Ви отримаєте до декількох Гб вільного місця.

6.Видаліть непотрібні додатки
У тому ж меню Статистики зробіть скролл вниз і натисніть Показати всі додатки, після чого стає ясно, яка програма займає скільки місця. Далі справа техніки, свайп вправо і Видалити, головне - не захоплюватися і перевіряти, чи дійсно видаляються непотрібні додатки. Цю ж дію можна виконати на робочому столі, затримавши палець на будь-якій іконці для входу в режим редагування. Закінчивши і переконавшись , як багато пам'яті вивільнилося , можна перевірити, наскільки більш швидким став наш старий iPhone, наприклад, запустивши гру Temple Run 2.

7.Відновіть заводські настройки iPhone (Повне скидання)
Це, без сумнівів, найсуворіше, що можна зробити зі смартфоном при спробі повернути йому колишню продуктивність. Скидання до рівня заводських налаштувань фактично перетворює iPhone в те, чим він був, коли його укладали в коробку, щоб відправити в магазин.
Зверніть увагу, що в пам'яті не залишиться абсолютно ніяких даних, повернути їх вже ніяк не вийде. Створення резервної копії в iTunes або iCloud буде більш ніж розумною мірою, не нехтуйте цією можливістю. У випадку з сервісом iCloud потрібно знайти в меню розділ Сховище та копії, а потім натиснути на кнопку Створити копію внизу екрана.
НІ В ЯКОМУ РАЗІ НЕ РОБІТЬ повне скидання на пристроях з джейлбрейком!
Коли дані збережені, приступаємо до останнього кроку. Перейдіть у Настройки -> Основні - > Скидання -> Стерти контент і налаштування. Після перезавантаження Ви побачите стандартний екран вітання, той же самий , що і тоді, коли Ви вперше взяли свій смартфон в руки.

За матеріалами http://yablyk.com/

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.