Як наклеїти захисну плівку на телефон чи планшет

Дисплеї смартфонів та планшетів часто піддаються всяким пошкодженням, найчастіше вони дряпаються. Щоб уберегти чутливий до подряпин екран від пошкоджень, можна захистити його, використовуючи захисну плівку. Це дуже зручний і корисний атрибут особливо для дорогих пристроїв. Захисну плівку, якщо вона виявиться пошкодженою, можна завжди замінити. Слід зазначити, що захищати екран вона буде довго. У цій статті ви дізнаєтеся, як правильно наклеїти плівку на екран планшета без бульбашок.



Процедура не є складною, але підійти до неї треба з відповідальністю, щоб не зіпсувати плівку.

1. Для початку необхідно як слід вимити руки, щоб видалити зі шкіри пальців жир. Потім спеціальною серветкою ретельно протерти дисплей пристрою. Серветку краще використовувати з безворсової тканини. Така серветка повинна додаватися в упаковці разом із захисною плівкою. На екрані не повинно залишитися ні відбитків, ні пилинок, за цим необхідно простежити з особливою увагою. Можна скористатися спеціальним рідким засобом, призначеним для очищення поверхонь рідкокристалічних моніторів. Засоби для очищення, що містять у складі спирт, використовувати не рекомендується.

2. Тепер можна розпакувати упаковку із захисною плівкою, яка в свою чергу захищена ще одним шаром плівки, призначеної для транспортування. Повністю її знімати не потрібно, так як на її поверхню може потрапити пил. Відклейте невелику частину захисної плівки, відкривши липку сторону, і обережно, строго паралельно краю прикладіть її до верхньої частини дисплея планшета. Повільно і акуратно звільняйте липку сторону від транспортувальної плівки, поки не покриється вся площину екрану, розгладжуючи при цьому захисну плівку пальцем або скориставшись для цього пластиковою карткою. Для кращого ефекту варто проводити всі операції у ванній, де велика вологість (там менше пилу).

3. Коли дисплей повністю буде покритий захисною плівкою, потрібно видалити з-під неї бульбашки повітря, але якщо ви робили все правильно і акуратно, то їх просто не буде. Ось, в принципі, і вся технологія.

Якщо була допущена якась помилка і плівка виявилася наклеєна неправильно, то потрібно її зняти і наклеїти заново. Знімається плівка досить легко. Для цього потрібно підчепити акуратно край плівки і відклеїти її від поверхні, намагаючись при цьому не залишати слідів від пальця на липкою поверхні плівки. Якщо на неї потрапив пил, то липку поверхню можна просто промити рідким милом або звичайною водою і висушити феном, при цьому ні використання рідкого мила, ні застосування води не завдасть шкоди липким властивостям плівки.

Досить часто застосовується ще один спосіб очищення дисплеїв планшетів перед наклеюванням плівки. У цьому випадку вдаються до наклеювання мокрої плівки. Плівку потрібно промити під напором води і добре струсити великі краплі води. Потім акуратно прикласти плівку до поверхні дисплея і видалити залишки вологи. Добре допоможе при цьому використання пластикової картки. Разом із залишками вологи підуть усі дрібні порошинки , і на дисплеї пристрою не залишиться дрібних бульбашок.

Щоб плівка служила довго, варто купувати оригінальну плівку для вашого пристрою.

За матеріалами http://androidtab.ru/

Коментарі

  1. А наклеїти потрібно обов'язково, це не важливо що е чохол, випадки бувають різні, а свою справу захисна плівка виконае і збереже кілька сот гривен, або тисяч, і до того ж нерви власника смартфону. Послідовність до того ж дуже якісно описано, тому можна запам'ятовувати, можна додавати сайта до вкладинок, але після візиту у маркет аксесуарів ця інструкція дуже у нагоді.

    ВідповістиВидалити
  2. Доброго дня шановні!

    Підкажіть яка захисна плівка на телефон http://zacinu.com.ua/telefonu_i_smartfonu/aksesyaru_dlja_telefoniv/protective_film/ краща для мого сматфона?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Для того, щоб порадити вам захисну плівку для вашого смартфона, мені необхідно знати модель вашого смартфона.

      Видалити

Дописати коментар

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.