64-бітні процесори в Android-пристроях з'являться тільки наприкінці року

Минулої осені компанія Apple представила флагманський смартфон, що отримав 64- процесор. Буквально відразу після цього в мережі стала з'являтися інформація про те, що й інші великі чіпмейкери зайняті створення подібних зразків, які можна буде встановити в Android-смартфони і планшети.



На сьогоднішній день власні розробки вже представили Intel і Qualcomm, а незабаром 64-бітним процесором може похвалитися і компанія Samsung. Правда, корейці вирішили не поспішати з анонсом і почекати до тих пір, поки ОС Андроїд зможе повноцінно працювати з таким залізом.

Як відзначають журналісти порталу ETNews, зараз в Google активно трудяться над тим, щоб 64-бітна архітектура підтримувалася операційною системою. Однак процес може зайняти досить багато часу.

Крім того, виробникам DRAM-пам'яті потрібно підготувати залізо для роботи з новим типом процесорів. На це потрібні додаткові кошти, що в кінцевому підсумку може позначитися на вартості оперативної пам'яті.

Як відзначають експерти, всі приготування будуть закінчені тільки в другій половині 2014 року, тому чекати перших 64-бітних Android-пристроїв ще досить довго. Швидше за все, гаджети будуть представлені в кінці цього або на початку наступного року.

За матеріалами http://droider.ru/

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.