Як встановити ігри з кешем на Android

Геймери, які полюбляють грати в ігри на Андроїд пристроях, стикаються з тим, що більшість ігор з якісною 3D графікою мають крім установочного apk-файлу ще й кеш. Багато хто має проблеми з установкою таких ігор, так як в залежності від типу кешу спосіб установки буде різним. Тому в статті піде мова про те, як встановлювати ігри з кешем на Android і в яку папку копіювати кеш.
Перш за все варто написати, що є два типи кешу. Назвемо їх умовно data i obb, за назвами папок, в які копіюється кеш.

1) Кеш «data» в нових іграх практично вже не застосовується, він характерний для ігор випуску 2010-2011 років. У переважній більшості випадків кеш не є універсальним, і для кожного графічного прискорювача буде іншим. Використовуються 4 види графічних прискорювачів («відеокарт») в Андроїд пристроях. Це 
Adreno, PowerVR, Mali, NVIDIA Tegra (ULP GeForce). Щоб дізнатися тип прискорювача у вашому пристрої, встановіть програму Quadrantзапустіть її, відкрийте «System Information» і перейдіть на вкладку з намальованим дисплеєм. Там буде написана модель вашого графічного прискорювача. Встановляти такий кеш необхідно в пам'ять телефона за шляхом Android/data/папка з кешем.





2) Кеш «
obb» є універсальним для всіх графічних прискорювачів, встановлюється у внутрішню пам’ять за шляхом Android/obb/папка з кешем.

Якщо таких папок не буде в пам’яті телефона, необхідно їх створити самому.
Пам’ятайте, що відповідна версія апк-файлу має відповідну версію кешу, тобто кеш новішої версії може не підійти до старішої версії апк-файлу, і навпаки.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.