Як встановити новий шрифт на Android

Не всім подобаються шрифти у меню, встановлені на смартфонах і планшетах під управлінням Android. Хтось хоче їх замінити на свої, а хтось просто урізноманітнити зовнішній вигляд інтерфейсу. За допомогою безкоштовного додатку Font Installer можна легко додати нові шрифти в систему. Даний спосіб вимагає наявності root прав.



Скачайте Font Installer з Google Play і шрифт у форматі TTF (можна знайти в Гуглі). Перемістіть його на ваш Android смартфон або планшет і відкрийте Font Installer.

Перед тим, як встановлювати нові шрифти, cksl зробити резервну копію стандартного шрифту системи. Для цього зайдіть в «Menu», далі «Backup/Restore» і натисніть «Backup». Далі Superuser або SuperSU (залежно від того, що у вас встановлено) зробить запит на надання йому прав Суперкористувача, підтвердіть їх.

Після цього можна приступати до установки свого шрифту. Для цього зайдіть у розділ «Local» і знайдіть скачаний вами раніше TTF файл шрифту. Натисніть на нього, і у випливаючому меню з'явиться команда «Install». Виберіть її.

Superuser або SuperSU знову зробить запит на надання йому прав суперкористувача, підтвердіть їх. Насамкінець Font Installer запитає, чи перезавантажити пристрій. Вам потрібно відповісти «Так», і тоді зміни набудуть чинності.

Також ви можете встановити шрифт з онлайн-колекції Font Installer, яка налічує більше 200 шрифтів. Для цього відкрийте розділ «Server» і виберіть шрифт з каталогу. Натисніть на нього і з'явиться діалогове вікно.

Виберіть «Previe » , якщо ви хочете ознайомитися зі шрифтом і подивитися, як він буде виглядати на вашому девайсі. Якщо хочете відразу встановити новий шрифт, натисніть «Install». Знову Font Installer захоче перезавантаження вашого смартфона або планшета. Вам потрібно підтвердити, і тоді новий шрифт буде встановлено.

За матеріалами http://4idroid.com/

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.