Як роздавати мобільний інтернет по wi-fi та Bluetooth з Android телефону

Однією з корисних функцій ОС Андроїд є можливість перетворити ваш Андроїд-ґаджет в мобільний wi-fi роутер (хотспот) і роздавати інтернет на ноутбук та інші пристрої, обладнані адаптером вай-фай. Також на Андроїд є доступною функція мобільного блютуз-модему. Хочу зауважити, що обидві функції доступні «з коробки», тобто без додаткового софту.


1. Як роздавати інтернет по wi-fi.
Для створення мобільної точки доступу вай-фай зайдіть (
Android 4.0 i >) в Налаштування – Безпровідні мережі-Інше – Точка доступу Wi-Fi. Тут ми можемо активувати/деактивувати точку доступу, а також задати певне ім’я точці, поставати пароль та налаштувати тип шифрування. Одним словом, все як в справжньому роутері. В Андроїд 2.3 цей пункт меню називатиметься Мобільний Wi-Fi-роутер і знаходитиметься в пункті налаштувань Безпровідні мережі.
Після активації точки доступу треба включити передачу даних на пристрої і підключитися іншим ґаджетом до створеної точки доступу.

2.
Bluetooth-модем. Заходимо в Налаштування-Безпровідні мережі-Інше та вибираємо Прив’язка Bluetooth (в залежності від виробника цей пункт може називатися по-різному). Ставимо галочку – і блютуз-модем активовано.

Майте на увазі, що режим вай-фай роутера на Андроїд «їсть» заряд батареї шаленими темпами, тому при низькому заряді краще ним не користуватися, щоб не лишитися без зв’язку.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.