Google сьогодні презентує нову версію Android

Google на сьогоднішньому відкритті конференції розробників Google I/O 2014 все ж анонсує свіжу версію Android. Однак побачити її на пристроях можна буде тільки восени.

Про це в інтерв'ю журналу Businessweek розповів головний віце-президент пошуковика Ґуґл Сундар Пічаї (Sundar Pichai), відповідальний за роробку Chrome і Android. Зазвичай же свіжа версія мобільної ОС стає доступна незабаром після анонсу, разом з новим пристроєм лінійки Nexus.



На підставі всієї наявної зараз інформації можна припустити, чому Google вирішила перейти на систему релізів, скопійовану в Apple. У свіжій версії Android очікуються дуже серйозні зміни, аж до введення нового фреймворка Quantum Paper для створення кроссплатформових додатків.

Ймовірно, Google хоче, щоб розробники підготувалися до виходу нової версії системи і встигли переписати додатки для неї. Також створені за допомогою цього фреймворку програми мають трохи інший дизайн. Але ж крім Quantum Paper у свіжій версії Android очікується наскрізне впровадження «OK Google», Project Hera, локатор Nearby і нові іконки. І це, скоріше за все, не всі нововведення, про частину з них поки невідомо.

Свіжа версія Android, анонс якої очікується сьогодні, буде названа в честь якоїсь солодощі з ім'ям на букву «L». Публіка сходиться на назві «Lollipop» (льодяник на паличці, «чупа-чупс»), але впевненості тут немає - Google може і здивувати.

До речі, відкладений реліз прекрасно пояснює відсутність великих витоків по планшету Nexus 9 від HTC, він же Volantis. Цілком імовірно, що продукт поки на ранній стадії розробки і покажуть його тільки восени, разом з виходом свіжої версії Android. Крім того, достовірні джерела болгарського тех-інсайдера Nixanbal підтверджують, що сьогодні нас чекає анонс саме Android 5.0 Lollipop.

За матеріалами http://vk.com/android_os

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.