Як запустити Windows у безпечному режимі

Для початку визначимося, що таке безпечний режим в Windows 7 і для чого він потрібен? Safe Mode або безпечний режим запуску комп'ютера - це діагностичний режим завантаження операційної системи, необхідний для усунення неполадок. Зазвичай застосовується, коли система Windows не запускається або працює зі збоями в режимі звичайної завантаження. У безпечному режимі використовуються стандартні настройки Windows, а також мінімальний набір драйверів, програм і компонентів для стабільної роботи ОС. Таким чином, наприклад, якщо на ноутбук чи комп’ютер була встановлена якась певна програма, в результаті чого ПК перестав завантажуватися, можна запустити safe mode, щоб відновити працездатність системи.

Отже, як завантажити Windows 7 в безпечному режимі



Якщо комп'ютер увімкнено, його потрібно вимкнути або через Пуск вибрати в меню Перезавантаження. Під час включення комп'ютера натисніть кнопку F8 і утримуйте її. Якщо з'явилася емблема Windows, потрібно буде повторити все спочатку - перезавантажити комп'ютер і за допомогою клавіші F8 дочекатися появи вікна «Додаткові варіанти завантаження». Якщо у вас ноутбук і вікно не відображається, спробуйте використовувати комбінацію клавіш Fn + F8.

Оскільки нас цікавить завантаження операційної системи в безпечному режимі, вибираємо відповідний пункт стрілками курсора і натискаємо Enter. Можливо, вам знадобиться і інший режим роботи, тому розшифрую їх усі.
  1. Відновлення системи - Показує список засобів відновлення системи, які можна використовувати для усунення неполадок при запуску, для діагностики і відновлення системи.
  2. Безпечний режим - Запуск Windows з мінімальним набором драйверів і служб.
  3. Безпечний режим з підтримкою мережі - Запуск Windows у безпечному режимі із завантаженням мережних драйверів і служб, необхідних для доступу в інтернет або локальну мережу.
  4. Безпечний режим з підтримкою командного рядка - Запуск Windows у безпечному режимі з вікном командного рядка.
  5. Ведення журналу завантаження - Створення файлу ntbtlog.txt, в який заносяться всі драйвери, встановлені під час запуску.
  6. Включення відеорежиму з низьким дозволом (640×480) - Запуск Windows з використанням поточного драйвера відеоадаптера і вибором низьких дозволу і частоти оновлення.
  7. Завантаження останньої вдалої конфігурації (додатково) - Запуск Windows з останнім варіантом конфігурації реєстру і драйверів, при якому система працювала без збоїв.
  8. Режим відновлення служб каталогів - Запуск Windows у режимі, що дозволяє відновити службу каталогів.
  9. Режим налагодження - Запуск системи Windows у розширеному режимі для усунення неполадок.
  10. Відключити автоматичне перезавантаження при відмові системи - Запобігає автоматичний перезапуск Windows у разі виникнення збою в роботі.
  11. Відключити примусовий підпис драйверів - Дозволяє проводити встановлення драйверів, що містять неправильні підписи.
  12. Звичайне завантаження Windows - Windows завантажується в нормальному режимі, як зазвичай.

За матеріалами http://2notebook.net/

Коментарі

  1. Я зробив так як написано но в мене всеодно запускається безопасни режим.
    Підскажіть що потрібно робити

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У Вас Віндовс 7? Ви пробували на комп'ютері чи ноутбуці?

      Видалити
  2. Я на ноутбуці встановтла Віндовс 7, але він постійно завантажується в безопасному режимі, що робити, підкажіть....

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.