Як оновити прошивку на iPhone та iPad по Wi-Fi без використання iTunes

Оновити iOS на iPhone можна без підключення до комп'ютера, тобто з самого телефону. Якщо у Вас плеєр iPod touch або планшет iPad, то Ви теж можете використовувати дану інструкцію по оновленню без програми iTunes. Всі оновлення прошивки знаходяться на серверах Apple, тому для застосування цього способу нам знадобиться доступ до мережі інтернет, бажано стабільний та швидкий, тож треба використовувати для цього Wi-Fi підключення.


Перед оновленням прошивки користувачам iPhone (iPod і iPad не беруться до уваги) необхідно пересвідчитися, що телефон офіційно розблокували від операторського блокування, і він працює з SIM-картами будь-яких операторів. Увага - якщо iPhone заблокований під певного оператора, то оновлюватися даним способом не можна.

Бувають випадки, коли після оновлення всі дані з ґаджета стираються, тому, якщо в пристрої є якась важлива інформація (контакти, SMS, події в календарі), то перед оновленням прошивки необхідно створити резервну копію iPhone, iPad або iPod.
Перш ніж приступати до виконання пунктів з оновлення прошивки iPhone, ставимо його на зарядку і підключаємо телефон до бездротової мережі Wi-Fi, бажано з нормальною швидкістю інтернету.

1. Запускаємо Налаштування, переходимо в Основні і вибираємо розділ Оновлення ПЗ

2. Apple iPhone шукає оновлення і повідомляє нам, що доступна нова прошивка iOS (якщо така є на момент оновлення). Тут же можна ознайомитися з поліпшеннями і виправленими помилками нової версії, натиснувши кнопку Детальніше. Ми тиснемо кнопку Завантажити і встановити. Знайомимося з умовами користування і тиснемо кнопку Приймаю.

3. iPhone почав завантаження нової прошивки, тепер потрібно почекати, тут все залежить від швидкості Вашого інтернету. Спостерігаємо за рівнем завантаження iOS-прошивки за допомогою індикатора і відліку часу. Якщо перед початком оновлення Ви не поставили iPhone на зарядку, то може з'явитися попередження про те, що для оновлення прошивки iPhone необхідно хоча б 50% заряду батареї.

4. Після того як телефон завантажив прошивку з'явиться кнопка Встановити, тиснемо її, і iPhone починає оновлювати прошивку самостійно. Екран гасне, з'являється надкушене яблуко і індикатор процесу оновлення iOS.

5. Як тільки процес оновлення прошивки завершитися, з'явитися вікно з настройками iOS, перетягуємо слайд і натискаємо кнопку Продовжити для ще кількох кроків. Інтерфейс з настройками нагадує процедуру активації, яка виконується при першому запуску iPhone, iPod або iPad.

6. IPhone знову пропонує підключитися до мережі Wi-Fi щоб налаштувати iCloud і служби, ми пропускаємо ці дії і тиснемо кнопку Продовжити і Далі. Операційна система дякує Вам і повідомляє про те, що iPhone налаштований, залишилося лише натиснути кнопку - Почати використання iPhone і приступити до експлуатації нової версії iOS.

За матеріалами http://ibobr.ru/

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.