iPhone 6 матиме процесор з тактовою частотою 2 ГГц

Восени цього року компанія Apple представить новий флагманський смартфон iPhone 6, який отримає великий екран, камеру з оптичною стабілізацією (OIS), підтримку технології NFC та інші нові функції. А в його основі буде однокристальна процесорна платформа Apple A8 з підвищеною тактовою частотою. Про це пише китайське видання CNBeta з посиланням на власні джерела. 



За даними видання, процесор A8, як і раніше, буде базуватися на 64-розрядній архітектурі, і вироблятиметься з дотриманням 20-нанометрового технологічного процесу. Швидше за все, кількість ядер залишиться незмінною (два ядра), а ось тактова частота зросте до 2 ГГц і більше. Для порівняння, тактова частота двоядерного 64-бітного ARM-чіпа A7, який встановлений в iPhone 5S, iPad Air і iPadmini 2 становить 1.3-1.4 ГГц.

Ймовірно, процесор A8 буде встановлений не тільки в iPhone 6, але і в iPad Air другого покоління і iPad mini третього покоління, вихід яких також відбудеться цього року. А австралійський промисловий шпигун Сонні Діксон (Sonny Dickson) повідомив, що і в основі нового планшета iPad Pro буде цей же чіп, правда, вже з частотою до 2.6 ГГц.
До речі, днями стало відомо, що Apple отримала перші партії SoC A8, виготовлені на виробничих лініях тайванської компанії Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Уклавши контракт на поставку процесорів з TSMC, американська «яблучна» компанія скорочує свою залежність від південнокорейської корпорації Samsung, з якою її пов'язують давні партнерські і конкурентні відносини.

За матеріалами http://vk.com/apple_ios

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.