Джейлбрейк iOS в США стане законною процедурою

Уряд США вже давно висловлював повну підтримку процедурі джейлбрейка - розблокування програмного забезпечення ґаджета (йде мова про iPhone, iPad, а також про пристрої на базі Windows Phone) для встановлення ПЗ з будь-яких джерел, включаючи ті, що не схвалює сам виробник. Перемога джейлбрейка, правда, ніяк не відбилася на іншій, не менш популярній на даний момент процедурі - Анлок, чи то пак відлученню пристрою від прив'язки до мережі якогось певного оператора. Процедура і раніше була наполовину незаконна, але дуже скоро все зміниться в кращу сторону.

Зображення з сайту mobi.ru

Палата представників США вчора успішно пропустила закон, головна мета якого - повна легалізація процедури розблокування смартфонів в країні. По суті, державні органи виступили на підтримку інтересів споживачів, а не операторів, що саме по собі є великою рідкістю. Закон був також прийнятий Сенатом минулого тижня, що, виходячи з політичної системи США, може означати тільки одне: фінальне слово залишилося за президентом країни Бараком Обамою.

Сам Обама неодноразово висловлював повну підтримку цієї ініціативи, так що швидкий вступ закону в силу вже можна вважати фактом. Розблокування телефонів стало незаконним в січні 2013 року - через закінчення терміну дії ряду винятків із Закону про авторське право в цифрову епоху (DMCA). У рамках нового законодавчого акту, клієнти операторів США зможуть в односторонньому порядку розблоковувати пристрої, не питаючи дозволу у самих операторів і тим більше не сплачуючи їм гроші за це.

Джерело: iphones.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.