Nokia X отримає CyanogenMod 11

Власники одного з найбільш цікавих смартфонів кінця минулого року Nokia X на Android, напевно, розчаровані рішенням Microsoft зупинити підтримку версії ПО 2.0 на цей девайс. Покращити ситуацію намагаються небайдужі користувачі форумів XDA, які займаються портуванням прошивки CyanogenMod 11 на базі Android 4.4.4 KitKat на цей смартфон.

Відзначимо, що робочі версії вже існують, але в них є кілька дуже серйозних недоробок - не працює камера і Wi-Fi. Роботи над рішенням обох проблем ведуться повним ходом. До речі, разом з цією збіркою користувач отримає набір додатків від Google, що спростить життя багатьом, кому не подобається набір вбудованого фірмового ПЗ від Nokia.


Нагадаємо, Microsoft не планує продовжувати розвивати проект Nokia X на Android і цілком може статися таке, що Nokia X2 стане останнім смартфоном в такому форматі. З чуток відомо, що фанати Nokia отримають апарат лінійки Lumia на ОС від Google, але ця інформація поки не підтверджена.

За матеріалами
vk.com/android_os

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.