Як розігнати процесор на Android

Власники Android пристроїв часто цікавляться, як же можна прискорити роботу свого смартфона або планшета. Насправді варіантів досить багато і один з них - розгін процесора за допомогою спеціальних додатків. Одним з кращих у своєму роді є SetCPU



Для роботи SetCPU потрібні root права.

Інструкція: як розігнати процесор смартфона або планшета на Android
1. Отже, скачайте SetCPU з GooglePlay (програма платна, є безкоштовна версія з обмеженим функціоналом).
2. Відкрийте додаток. При першому запуску програма захоче root доступ, надайте його.
3. Перед вами з'явиться головне вікно програми. Ви побачите два повзунки: верхній відповідає за максимальну тактову частоту процесора, а нижній за мінімальну.
4. Свайпом вліво і вправо ви можете збільшувати і зменшувати значення.
5. Галочка навпроти пункту "Set on Boot» дозволяє зберегти ваші настройки при перезавантаженні пристрою.
Якщо ви хочете досягти максимальної продуктивності від вашого ґаджета збільшіть мінімальну частоту процесора, а якщо хочете заощадити батарею - зменшіть її.

Крім цього в програмі присутні окремі режими роботи:

Interactive - система сама визначає частоту процесора, при цьому часто її змінюючи. ЦП практично завжди працює на максимальній продуктивності.
Smartass - режим, заснований на Interactive, але при цьому частота процесора в стані спокою знижується швидше, а при вимкненому екрані і зовсім знижується до мінімуму.
Conservative - CPU працює на найнижчій частоті і вона підвищується при необхідності.
Userspace - даний режим дозволяє налаштовувати тактову частоту процесора або в ручному режимі, або конкретно для певного ПО.
Powersave - як зрозуміло з назви, це режим для економії заряду батареї. Частота ЦП мінімальна.
Ondemand - процесор працює на мінімальній тактовою частотою і вона підвищується тільки при максимальному навантаженні CPU.
Performance - виставляється максимальна частота ЦП при роботі як в іграх і додатках, так і в системі. Пониження частоти блокується.
Наявність тих чи інших режимів залежить від встановленого ядра, а не від програми. Програма не збільшить частоту вашого процесора вище від тієї, яка встановлена виробником, вона просто затримує її на максимально допустимому ядром рівні. Не варто тримати розігнаним процесор тривалий час, так як це може вивести його з ладу. У випадку нестабільної роботи додатка необхідно його видалити та перезавантажити пристрій.

За матеріалами http://4idroid.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.