Як лікувати заїкання за допомогою Android

Сьогодні я трохи відійду від від тематики блогу, оскільки в статті піде мова про те, як лікувати заїкання за допомогою планшета чи телефона на Андроїд.

Для цього нам знадобиться програма під назвою Delayed Auditory Feedback (DAF). Принцип її ґрунтується на основі однойменного ефекту зворотнього аудіозв’язку із затримкою. Суть ефекту така: в людей, що заїкаються, ритм мовного центру в головному мозку не є правильним і рівним, яким би повен бути в нормі. Через таку своєрідну «аритмію» і виникає заїкання. Програма DAF працює таким чином, що сповільнює мовлення за рахунок відтворення його у навушниках із невеликою затримкою. Ось ця затримка і налаштовує мовний центр на правильний ритм, що зменшує заїкання.

Як встановити та користуватися додатком
DAF на Android.

1) Програму можна абсолютно безкоштовно завантажити в Google Play. (Посилання для  скачування з комп'ютера - тут).  Для цього введіть в пошуку в Google Play “delayed auditory feedback” (без лапок).



2) Встановіть та запустіть додаток на Вашому Андроїді. Ви побачите ось таке вікно.


3) Користуватися додатком дуже просто. Додаткових налаштувань робити не потрібно. Просто під’єднюємо навушники до пристрою, одягаємо їх, тиснемо “Start” і починаємо щось читати або говорити в мікрофон вашого смартфона. Мовлення буде відтворюватися в навушниках із затримкою. Спочатку це може призвести до дискомфорту, то на початках потрібно буде читати текст повільно, розтягуючи слова. Займатися програмою треба тільки в навушниках! Наявна підтримка Bluetooth-навушників. Тренуватися з програмою потрібно кожного дня, мінімум по 30 хв. Ефект від програми буде відчутний приблизно через місяць, мовлення почне ставати більш плавним навіть тоді, коли ви не користуватиметеся додатком. Успіхів!

P.S. Якщо виникатимуть якісь питання з приводу роботи програми – пишіть в коменти.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.