Ноутбук HP не включається, блимає Caps Lock – що робити?

Що робити, якщо ноутбук HP не включається, тобто після запуску видно лише порожній чорний екран, а на клавіатурі блимає світловий індикатор клавіші Caps Lock (або Num Lock)?

Проблема при ввімкненні ноутбука, коли на екрані нічого не відбувається, хоча вентилятор працює - серйозний привід для занепокоєння. При неможливості запуску комп'ютера HP зазвичай на клавіатурі блимає індикатор клавіші Caps Lock, і блимає він неспроста. Залежно від періодичності миготіння можна визначити код помилки, який допоможе нам попередньо діагностувати несправність. 

Якщо лептоп не включається, а індикатор акумуляторної батареї блимає або не горить, можливо, причина в недостатньому заряді батареї. При роботі "від розетки" ноутбук повинен включитися. Якщо з батареєю у вас все в порядку, а при запуску блимають індикатори біля клавіш Caps Lock і / або Num Lock, потрібно порахувати число миготінь і за їх кількістю визначити причину. Офіційний сайт компанії HP дає таку розшифровку сигналів:


Індикатор
 Caps Lock/Num Lock
Компонент
Несправність
Блимає 1 раз
Процесор
Вийшов з ладу центральний процесор
Блимає 2 рази
BIOS
Пошкодження BIOS
Блимає 3 рази
Пам’ять
Пошкоджена оперативна пам’ять
Блимає 4 рази
Графіка
Несправна відеокарта
Блимає 5 разів
Системна плата
Загальний збій системної плати
Блимає 6 разів
BIOS
Збій під час перевірки достовірності версії BIOS

Але достовірно визначити несправність таким способом можна не завжди, тому ноутбук доведеться віддати в сервісний центр в будь-якому випадку. Втім, наведемо пояснення з сайту HP до перерахованих несправностей.


  • Несправний центральний процесор - тут все просто, але дорого. HP радить відразу звернутися в Сервісний Центр.
  • Пошкодження BIOS - HP радить почекати, в разі виникнення цієї помилки комп'ютер перезавантажиться і сам її усуне, правда цей процес може бути дуже тривалим, тому залишається запастися терпінням і просто чекати.
  • Несправний модуль пам'яті - розберіть ноутбук і акуратно дістаньте оперативну пам'ять зі слотів. Вставте її назад і спробуйте включити комп'ютер знову. Якщо ситуація не змінилася, замініть планки ОЗП на нові або зверніться до фахівців.
  • Несправна відеокарта - HP радить відразу звернутися в сервісний центр.
  • Загальний збій системної плати - це збій, для якого немає заданого режиму блимання індикатора. Як і у випадку вище, вам дорога в сервіс.
  • Збій при перевірці автентичності BIOS - дуже рідкісна проблема, пов'язана з несанкціонованими змінами параметрів BIOS або їх невідповідність апаратній платформі.

Часта проблема в HP Pavilion dv6 - блимає Caps Lock.

Особливої уваги заслуговує поширена несправність в лептопах HP Pavilion dv6. Американська компанія в даній серії ноутбуків встановила неякісну систему охолодження, через що пристрої при роботі сильно нагріваються. Можна спробувати розібрати ноутбук і почистити його від пилу, але це не завжди допоможе.

Якщо HP Pavilion dv6 не включається, а індикатор caps lock одноразово блимає, натякаючи на несправність процесора, проблема з великою часткою ймовірності може бути в графічному адаптері, вартість заміни відеокарти або всієї системної плати може становити половину ціни нового комп'ютера. Однак, напевно вам запропонують і більш дешевий спосіб ремонту - нагрів чіпа. Цей спосіб можна назвати кустарним, але працюючим і порівняно дешевим. Правда, гарантію на тривалу працездатність після цього методу ноутбука ніхто не дасть.

За матеріалами 2notebook.net

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.