В Android з’явиться багатовіконний режим

Компанія Google поступово розширює можливості платформи Android. Днями журналісти порталу Android Police поділилися інформацією про досить цікавий багатовіконний режим, який може з'явитися в одній з наступних версій Зеленого робота. Він дозволяє одночасно працювати з декількома вікнами. 



Наявність багатовіконного режиму може стати дуже перспективною розробкою. І стосується це не тільки планшетів, але і смартфонів. Судячи за доступними даними, працювати він буде як в ландшафтній, так і в портретній орієнтації.

Суть мультивіконності полягає в тому, що при запуску додатка користувач зможе «присунути» його до правого або лівого краю екрана. В цьому випадку вікно розкриється і займе половину дисплея. На іншій половині буде відображатися домашній екран, іконки додатків, повідомлення і так далі. Доступ до них можна буде отримати в будь-який момент. Частину також може займати і другий додаток.

В цьому режимі користувач зможе «перетягувати» елементи контенту (текст, картинки та інше) з однієї програми до іншої. Зараз цей режим все ще знаходиться на стадії тестування. Окремо варто відзначити, що Android Police змогли отримати доступ до даних, що стосуються напрацювань, зроблених в кінці 2013 - початку 2014 року. Про терміни впровадження технології нічого невідомо.

За матеріалами droider.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.