Google хоче купити компанію Cyanogen Inc.

Днями компанія Google провела закриту зустріч з головою компанії Cyanogen Inc. Остання відома створенням популярної альтернативної прошивки, базованої на Android. Найімовірніше, мова йшла про злиття. 



CyanogenMod схожа на оригінальний Android, тому звідси виникає головне питання - що ж саме зацікавило Google в невеликій компанії. Ніяких особливих напрацювань, які могли б поліпшити платформу, там немає. Прошивка використовує магазин додатків Google Play і сильно до нього прив'язана, так само як і до інших сервісів Google.

Не має потреби інтернет-гігант і в фахівцях Cyanogen. В штаті корпорації достатньо експертів і професіоналів своєї справи. З огляду на те, що розповсюджується CyanogenMod безкоштовно, особливих грошей від угоди Google не отримає.

Закриті джерела стверджують, що глава Cyanogen Inc. відмовився від угоди, обґрунтувавши це тим, що компанія все ще розвивається і у них є плани на майбутнє.

Ось тільки яким воно буде, не зовсім зрозуміло. Окремо від Google прошивка на даному етапі існувати не зможе, тому як в ній використовуються гуглівські сервіси і магазин додатків. Пошуковий гігант навряд чи дозволить CyanogenMod стати самостійним відгалуженням Зеленого робота. Принаймні, в нинішньому вигляді. Тим більше, що раніше вже з'являлися чутки про те, що стартапом зацікавилися інші великі гравці на ІТ-ринку.

За матеріалами
droider.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.