Microsoft представила нову Windows 10

Microsoft представила нову операційну систему Windows, яка прийде на зміну Windows 8.1. Операційна система отримала назву Windows 10. Нова OC позиціонується як одна, спільна операційна система для величезного спектру різних пристроїв. 



Єдина Windows для всіх пристроїв
Windows 10 встановлюватиметься на більш широкий спектр пристроїв в порівнянні з попередніми версіями OC. В число цих пристроїв входять не тільки персональні комп'ютери, ноутбуки, планшети, але й смартфони, телевізори, різні плати та промислові пристрої, що використовуються для сценаріїв Internet of Things. Нова OC також буде єдиною платформою для розробки додатків і єдиним каналом доставки додатків через Магазин.

Покращений інтерфейс користувача
Інтерфейс операційної системи, з одного боку, залишився звичним, з іншого боку, отримав кілька нових корисних можливостей.

Меню «Пуск»
Відкривається після натискання на логотип у лівому нижньому куті робочого столу. У лівому стовпчику меню містяться ярлики до останніх запущених застосунків, у правому - плитки універсальних додатків. В меню також знаходяться кнопки управління живленням і оновлена ​​функція пошуку, для пошуку не тільки в локальній системі, але і в інтернеті.

Універсальні вікна додатків
Тепер і класичні додатки для робочого столу і нові універсальні додатки запускаються у власному вікні на робочому столі.

Покращена функція Snap
Працювати в декількох додатках відразу стало простіше і зручніше. Тепер функція Snap дозволяє відкрити до 4 додатків на екрані одночасно, а Windows підказує, які ще додатки запущені і як їх можна розмістити. Windows 10 допоможе ефективніше використовувати незайняте простір екрану для інших додатків.

Безліч робочих столів
Користувач може створювати кілька робочих столів і розміщувати на них вікна додатків. Можна вивести всі створені столи на екран і перемикатися між ними. 


Багатозадачність
На панелі задач з'явилася нова кнопка Task View. При натисканні на неї, на екрані з'являються в зменшеному вигляді вікна всіх запущених додатків.

Особлива увага до корпоративних користувачів і данихПри створенні Windows 10 особлива увага була приділена корпоративним користувачам. Нова ОС буде сумісна з усіма традиційними системами управління, які використовують організації. Операційна система містить нові можливості з розділення робочих і персональних даних на пристроях всіх типів, що дозволить втілити концепцію BYOD в організаціях.
Спробуйте нову Windows
1 жовтня на офіційній сторінці Windows 10 з'явилася можливість скачати Windows 10 Technical Preview. Не пропустіть можливість подивитися на нову OC своїми очима і спробувати своїми руками. Інформація про дату релізу операційної системи і умови оновлення до Windows 10 буде оголошена пізніше.

За матеріалами habrahabr.ru/company/microsoft

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.