Як встановити Windows з USB флешки

Раніше для створення завантажувальної USB-флешки потрібно кілька спеціальних програм, розібратися в яких було не так то просто. Тепер сама компанія Microsoft розробила і безкоштовно надає просту та зручну утиліту для установки Windows 7 та Windows 8 з USB флешки.


Створити завантажувальну флешку з Windows 7 чи 8 можна за декілька кроків. Вся процедура займе не більше 10 хв.

Для установки дистрибутива Windows 8 на USB буде потрібна флешка об'ємом не менше 4 GB, інакше дистрибутив просто на неї не поміститься.

Процес створення установочної флешки з Windows 8 наступний:

1. Флешку потрібно відформатувати в формат FAT32 за допомогою стандартної утиліти Windows 7. Для цього вставте USB-флешку в USB-порт, дочекайтеся поки вона з'явиться в провіднику, а потім клацніть по ній правою клавішею мишки. У контекстному меню виберіть команду «Форматувати ...».

У діалозі форматування виберіть формат FAT32, інші параметри можна не змінювати. Для запуску форматування натисніть кнопку "Почати".
Дочекайтеся завершення форматування флешки.

2. Скачайте і встановіть на комп'ютер програму Microsoft Windows 7 USB/DVD Download Tool: Завантажити утиліту Microsoft Windows USB/DVD Download Tool можна тут.

3. Запустіть програму Microsoft Windows 7 USB/DVD Download Tool. З'явиться покроковий майстер підготовки флешки. На першому кроці вкажіть ISO-образ Windows 8, який ви раніше скачали:



На наступному кроці виберіть опцію копіювання вмісту образу на «USB device».


Програма скопіює всі файли на флешку і зробить її завантажувальною.

Установка Windows з флешки

Після завершення створення завантажувальної флешки вставте її в комп'ютер, на який хочете встановити Windows. Далі необхідно налаштувати BIOS комп'ютера на завантаження з USB. Для цього заходимо в БІОС (щоб туди зайти, необхідно зразу після увімкнення комп’ютера затиснути і тримати певну кнопку, поки не з’явиться меню BIOS, найчастіше це кнопки Delete, F1, F2, F3, F10, F11, F12, Esc). Далі заходимо в підпункт Boot, далі – Boot Device Priority і виставляємо першим пристроєм USB флешку. Зберігаємо зміни та перезавантажуємо комп’ютер. Якщо все виконаєте правильно, на екрані з’явиться напис «Press any key to boot from CD or DVD». Тиснемо Enter і приступаємо до установки Windows.

За матеріалами setupcomp.ru

Коментарі

  1. Ця найліпша програма для встановлення Windows з флешки http://www.winsetupfromusb.com/downloads/

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Зате ця є офіційною від Microsoft, тому вона найкраще оптимізована.

      Видалити

Дописати коментар

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.