Як записати відео з екрану на iPhone та iPad

З виходом iOS 8 і OS X Yosemite у користувачів iPhone і iPad з'явилася можливість запису у відеофайл всього, що відбувається на екрані цих пристроїв. Спочатку ця функція була розрахована на розробників додатків, але вона також може стати в нагоді і звичайним користувачам. Наприклад, ви можете записати відео того, як встановлюєте рекорд в грі, і поділитися ним з друзями. Або записати і завантажити на YouTube невелику інструкцію про те, як вирішити якусь проблему. У цій статті піде мова про запис відео з екрану пристроїв під управлінням iOS 8.





Насамперед нам знадобиться гаджет, з якого ми хочемо записувати відео, кабель Lightning-to-USB (стандартний кабель зарядки) і комп'ютер iMac чи Macbook з операційною системою OS X Yosemite. На жаль, цю функцію поки підтримують тільки комп'ютери Apple. Більш того, дана функція розрахована на пристрої з роз'ємом Lightning, тобто iPad 3 і iPhone 4S не підтримуються.

Підключіть мобільний пристрій до комп'ютера за допомогою кабелю. Розблокуйте ґаджет і подивіться чи почав він заряджатися - це свідчить про те, що все в порядку. Ви також можете відкрити iTunes і переконатися, що комп'ютер побачив підключені пристрої. Якщо з'явиться запит «Чи довіряєте ви цьому комп'ютеру?», Натисніть «Так».

Тепер нам потрібно запустити QuickTime Player - це стандартний плеєр Mac. Зробити це можна шляхом введення назви програми в Spotlight або зайдіть в Finder> Програми> QuickTime Player.

Відкрийте вкладку «Файл» і виберіть «Новий відеозапис» або запустіть цю функцію комбінацією клавіш «Shift + Command + N».

Включиться камера FaceTime на Mac, після чого потрібно вказати в якості пристрою захоплення підключений айфон чи айпад. Для цього натисніть на стрілочку біля іконки запису і виберіть свій iOS пристрій. Ви також можете вибрати якість запису і мікрофон, який буде писати звук. Вам буде запропоновано два варіанти: використовувати вбудований в Mac або в iOS пристрій.

На моніторі з'явиться екран блокування підключеного вами пристрою. Зверніть увагу, що запис почнеться не в момент натискання вами червоної кнопки, а тільки після того, як ви почнете виконувати які-небудь дії на мобільному пристрої. При цьому на ґаджеті буде відображатися постійний час «9:41», а значок оператора буде приховано. Для закінчення запису натисніть кнопку «Стоп», після чого ви зможете переглянути створений ролик.

Для збереження відео натисніть Файл - Зберегти, або ж використовуйте поєднання клавіш «Command + S». Крім цього, існує можливість відразу ж поділитися роликом, навіть не зберігаючи його на своєму комп'ютері. Вибір доступних сервісів дуже великий, в тому числі присутні YouTube, Facebook, Vimeo, Twitter і багато іншого.

Ви також можете поділитися створеним відео через AirDrop. Додатково для відправки відео можна використовувати будь-який сторонній додаток, що дозволяє ділитися файлами. Для його активації потрібно натиснути кнопку «Ще ...» і вибрати відповідну назву в списку.

В результаті вищевказаних дій отримуємо відмінної якості запис, який значно перевершує результати будь-яких сторонніх утиліт. Не забувайте тільки при публікації своїх відеоінструкцій про питання безпеки, оскільки захоплюється з екрану абсолютно все, що відбувається на ньому, включаючи паролі, які ви вводитимете, дані адресної книги і особисті повідомлення.

За матеріалами 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.