Як включити автоматичне резервне копіювання фотографій на Android

У цій статті піде мова про те, як завантажити фото та відео в хмарні сховища за допомогою додатків Google+ та QuickPic.

Google+

Навіть якщо ви не використовуєте Google+ як соціальну мережу, все одно варто звернути увагу на цей сервіс в якості хмарного сховища для ваших фотографій. У порівнянні з іншими сервісами, Google+ володіє у своєму розпорядженні цілим рядом додаткових можливостей, в тому числі автоматичною корекцією знімків, організацією знімків в фотоісторії, потужним редактором і так далі. До того ж, при виконанні деяких умов цей сервіс дозволяє зберігати практично нескінченну кількість фотографій (про це трохи нижче).

Отже, для створення резервної копії свого фотоархіву в Google+ зробіть наступне.

1. Встановіть клієнт сервісу з GooglePlay.
2. Зайдіть в свій обліковий запис у додатку.
3. Відкрийте налаштування програми.

4. Перейдіть у розділ «Автозавантаження» і активуйте в ньому функцію резервного копіювання зсунувши перемикач вправо.
5. У цьому ж вікні налаштуйте параметри автозавантаження. Наприклад, ви можете дозволити передачу даних тільки через Wi-Fi і тільки тоді, коли пристрій підключено до зарядки. Зверніть також увагу на пункт «Завантажити все», що дозволяє завантажити в хмару всі наявні на пристрої в даний момент фото і відео.

За замовчуванням кожному користувачеві виділяється до 15 Гб вільного місця безкоштовно. Враховуючи те, що цей обсяг розподіляється між всіма сервісами Google, у тому числі Gmail і Google Drive, ця кількість може здатися Вам замалою. Але тут є одна хитрість.

Справа в тому, що за замовчуванням фотографії та відеоролики завантажуються з вихідною роздільною здатністю (до 1080p для відео і до 100 МБ для фото), і їх обсяг враховується при визначенні залишку місця у вашому хмарному сховищі. Але якщо в настройках програми дозволити додатку Google+ зменшувати зображення до розміру, що не перевищує 2048×2048, то такі знімки будуть зберігатися без урахування місця, яке вони займатимуть. Таким чином, ми отримуємо практично нескінченний простір для зберігання свого особистого фотоархіву.

QuickPic
Додаток є найкращою альтернативою всім стандартним галереям на Андроїд. Серед усіх інших корисних функцій додаток вміє робити резервні копії фото та відео. Ця функція з'явилася в програмі зовсім недавно, тому далеко не всі користувачі про неї знають.

Для створення резервних копій своїх фотографій в одному з хмарних сховищ вам необхідно вказати, які папки ви бажаєте зберегти, і підключити відповідний сервіс. Робиться це таким чином.

1. Встановіть програму QuickPic і відкрийте її налаштування.


2. Перейдіть в розділ «Cloud Backup». Тут вам необхідно за допомогою плюсика в правому верхньому куті вказати папки на своєму пристрої, вміст яких ви хочете зберегти.

3. Далі програма запропонує вибрати хмарний сервіс для резервного копіювання. Підтримуються всі популярні сервіси, в тому числі Dropbox, Google Диск, OneDrive і Яндекс.Диск.

За матеріалами 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.