Як зробити резервну копію даних на Windows Phone

Можливість резервного копіювання і відновлення налаштувань телефону, паролів, повідомлень, контактів, фотографій і документів може виручити вас при втраті, крадіжці чи поломці вашого мобільного пристрою або просто при переході на нову модель. У ґаджетах під управлінням Windows Phone 8.1 така функція є за замовчуванням, тому вам не потрібно шукати і встановлювати додаткове програмне забезпечення. У цій статті ви дізнаєтеся, як її налаштувати і використовувати.
Як зробити бекап в Windows Phone
Функція резервного копіювання Windows Phone використовує для зберігання бекапів фірмовий хмарний сервіс OneDrive, клієнт якого присутній у складі операційної системи. Тому перед тим як приступити до створення архіву, перевірте наявність підключення до мережі.

1. Відкрийте настройки телефону і прокрутіть екран екран вниз до пункту «Резервні копії».

2. У цьому розділі ви знайдете три різні секції: «Додатки + налаштування», «SMS» і «Фото + відео». У кожній з них відображається статус відповідної служби. Натисніть на кожну посилання, щоб активувати резервне копіювання для всіх типів даних.

3. Якщо вам необхідно саме зараз створити точку відновлення системи, то зайдіть у розділ «Додатки + настройки». У ньому ви виявите кнопку «Створити резервну копію». Поруч розташоване посилання для управління наявними бекапи.

4. Для доступу до налаштувань архівування фотографій і відео відкрийте розділ «Фото + відео».

Як відновити свої дані

При першому включенні нового пристрою під управлінням Windows Phone вам спочатку запропонують вибрати мову, потім підключитися до Wi-Fi, вказати поточну дату і час, після чого ви зможете увійти в свій обліковий запис Microsoft. Цю ж послідовність дій вам належить пройти в тому випадку, якщо вам необхідно відновити свої дані на старому пристрої після скидання всіх налаштувань (Настройки - Відомості про пристрій - Скидання налаштувань).

Після успішної авторизації ви повинні побачити повідомлення «Пошук резервних копій ...» у верхній частині екрана. В результаті вам буде запропонований список резервних копій, наявних у вашому хмарі OneDrive. Біля кожної відображається дата, так що ви легко зможете вибрати найсвіжішу, або, навпаки, відновити при необхідності більш старі дані.

Виберіть резервну копію, яку ви хочете відновити, а потім натисніть «Далі». Почнеться процес відновлення, тривалість якого залежить від швидкості з'єднання та обсягу бекапа. Після цього у фоновому режимі будуть завантажені і встановлені всі ваші програми, так що в результаті ви отримаєте практично повну копію свого старого ґаджета з усіма контактами, історією листування, фотографіями та додатками

За матеріалами 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.