Як дізнатися характеристики своєї відеокарти

Багатьом користувачам, які люблять грати в ігри на комп’ютері, важливо знати, яка модель відеокарти встановлена в їхньому комп’ютері. В статті піде мова про те, як подивитися модель відеокарти в комп’ютері.

Зробити це можна декількома способами. Найпростіший - заходимо в меню «Пуск» - «Панель керування» - «Система і безпека». У вкладці «Система» знаходимо пункт «Диспетчер пристроїв». Перед нами з'являється вікно, вибираємо розділ «Відеоадаптери», там і повинна знаходитися наша відеокарта.

Ви побачите напис типу NVIDIA GEFORCE GT520, де GT520 - це і є конкретна модель плати від виробника GEFORCE компанії NVidia. Ця інформація для прикладу, так як у вас будуть відображатися інші дані. На сучасних ноутбуках може бути дві відеокарти, так як на скріншоті, оскільки одна з них інтегрована і працює завжди, а інша, 2-га в списку, призначена суто для ігор.


Є ще один швидкий спосіб, як дізнатися яка відеокарта стоїть у вашому пристрої комп’ютері. Для цього натисніть клавіші «Win»+«R». У вікні введіть dxdiag і натисніть Enter. Далі перейдіть у вкладку «Екран». Після чого можете вже ознайомитися з інформацією про відеокарту.

Програма Speccy

Але, як дізнатися більш детальну інформацію про відеокарту (пам’ять)? Є дуже багато різних програм, які можуть показати, які технічні характеристики у вашого пристрою. Наприклад, одна з таких програм - Speccy. Скачати безкоштовно її можна тут.

Після установки запускаємо її. У головному вікні поступово з'являються основні характеристики всього обладнання, яке зараз працює в комп'ютері, включаючи відеокарту. В принципі, модель ви побачите вже в цьому вікні, але якщо у вас є бажання детальніше ознайомитися з її технічними характеристиками, в лівій частині вікна клацніть по пункту: “Graphics”.

За матеріалами useroff.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.