Завис Android-смартфон – що робити

Часто буває так, що в багатьох користувачів Андроїд зависають їхні смартфони та планшети. В статті піде мова про найчастіші методи вирішення проблеми зависання смартфона на Андроїд.



Примусово завершити роботу програми
Найчастіше зависає не вся система, а відкритий на даний момент додаток. Вирішити цю проблему дуже легко. Щоб згорнути несправну програму, натисніть на кнопку Home. Але це не вирішить повністю проблему. Перейдіть в Налаштування та відкрийте Диспетчер Додатків (Програми). Зупинити додаток можна або через вкладку Всі («Примусово зупинити»), або через Запущені (застосувати «Зупинити» до всіх сервісів і служб проблемної програми).

Перезапустити смартфон

Найбільш дієвий метод - це перезапуск системи. Той же Ctrl + Alt + Delete, але тільки стосовно до смартфону. Натисніть на кнопку Power і утримуйте її доти, поки не з'явиться меню. Виберіть «Перезавантаження».

Примусово перезавантажити девайс

І нарешті, якщо і попередній метод не спрацював, ви можете вийняти і вставити назад акумулятор. Такий собі аналог висмикнутого з мережі шнура комп'ютера.
Якщо у Вашого смартфона чи планшета не знімається задня панель, доведеться застосувати примусове перезавантаження - натиснути на клавіші Power + Volume Up. В залежності від пристрою ця комбінація може змінюватися (наприклад, на Nexus 7 гаряча комбінація: Power + Volume Up + Volume Down), так що ознайомтесь з інструкцією до свого телефону, перш ніж робити якісь дії.

Повернутися до заводських налаштувань

Якщо проблема досі існує, і додатки продовжують зависати навіть після примусового перезавантаження, можливо, корінь зла криється глибше, ніж здавалося спочатку. У такому випадку вам швидше за все доведеться відкотитися до заводських налаштувань. Однак пам'ятайте, що в цьому випадку втрачаються всі дані, що зберігаються в пам'яті телефону.

За матеріалами androidpit.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.