Як виміряти свій пульс за допомогою смартфона

Багатьом людям – кардіологічним хворим, спортсменам, та тим, хто пильно стежить за своїм здоров’ям – часто буває необхідно швидко виміряти свій пульс. Відтепер замість стандартного пальпаторного методу можна скористатися додатком для смартфонів на Android та iOS Instant Heart Rate.



Додаток дуже простий у користуванні. Після скачування та установки на Ваш смартфон з’явиться вікно із підказками англійською мовою. Після цього з’явиться кнопка з написом Detecting pulse, тоді ми прикладаємо свій вказівний палець до камери смартфона, так, щоб він повністю закривав об’єктив камери. Про правильність установки пальця свідчить індикатор у вигляді сердечка, який повинен блимати червоним. Після цього чекаємо 10 секунд, палець тримаємо до тих пір, поки не з’явиться результат. Програма коректно працюватиме тільки з тими пристроями, які мають спалах, на смартфонах без спалаху додаток працюватиме тільки за умови яскравого освітлення пальця. Додаток працює на основі фотометричного методу, вимірючи зміну товщини капілярів пальця під час пульсації за допомогою спалаху Вашого смартфона. Програма може також працювати в режимі кардіомонітора. Похибка зазвичай становить 2-3 удари в порівннянні із пальпаторним методом (притисканням пальців до зап’ятка).

Завантажити безплатний додаток для вимірювання пульсу на Андроїд можна тут, а для
iPhoneтут.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.