Як перевірити швидкість свого інтернету

Дуже часто швидкість інтернету, заявлена провайдером, може відрізнятися від тієї, яку ви реально отримуєте. Для того, щоб перевірити реальну швидкість Вашого інтернет-з’єднання, треба скористатися спеціальними інтернет-сервісами.




Найпопулярнішим із них є speedtest.net. Сайт досить простий у користуванні. Після завантаження сторінки з’явиться карта України (чи іншої країни, в якій ви знаходитесь на момент перевірки швидкості). Вибираємо Київ та тиснемо на назву одного із серверів, які там розміщені, наприклад, Volia. Після цього запуститься тестування швидкості, яке триватиме не більше 20-30 секунд. Тоді з’явиться вікно із результатами. Там будуть вказані: 1) ваша IP-адреса, 2) ping – затримка під час передачі та прийому пакетів у мережі, визначає завантаженість каналу мережі Вашого провайдера, чим менше значення, тим стабільніше з’єднання; 3) Download Speed – швидкість завантаження (скачування) інформації на комп’ютер з інтернету; 4) Upload Speed – швидкість вивантаження із комп’ютера в інтернет. Також отриманим Вами результатом можна поділитися в соцмережах, натиснувши на кнопку “Share this result”.

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.