Google представила нову ОС Android M

Вчора на конференції для розробників I/O 2015 компанія Google офіційно представила наступну версію своєї мобільної операційної системи Android M, та розказала про основні нововведення в ОС. Як і минулого року, після релізу назва буде змінена, а от порядковий номер нової версії системи оголошений не був. В Android M команда Google попрацювала над поліпшенням самої системи та оптимізацією, тоді як зовнішніх змін в інтерфейсі не буде. Всього в новій версії Android з'явиться шість основних нововведень.




Насамперед було повідомлено про те, що в Android M користувачі зможуть самостійно налаштовувати дозволи для додатків. При установці будь-якого нового додатка вам буде запропоновано вибрати, до чого відкрити доступ програмі. Додатки можуть потребувати доступ до місця розташування, камери, мікрофону, контактів, телефону, SMS, календаря і вбудованих датчиків. Наприклад, ви можете заборонити WhatsApp доступ до мікрофона, але в цьому випадку ви не зможете через додаток здійснювати голосові дзвінки. Також ви зможете в будь-який час змінити дозволи в налаштуваннях свого пристрою.

Друга зміна в Android M більше призначена для розробників, які тепер за допомогою функції Chrome Custom Tabs зможуть зробити так, щоб в будь-якому додатку можна було відкрити посилання у вікні Chrome, не покидаючи цього додатка. Такі програми будуть зберігати паролі і підтримувати автозаповнення полів.

Далі було повідомлено про App Links. Зараз, якщо ви натискаєте на посилання в e-mail, то вам пропонується додаток для qjuj відкриття. В Android M додаткам будуть присвоєні різні завдання. Наприклад, коли ви натискаєте на посилання в Twitter, то у вас автоматично запуститься клієнт Twitter.

Як і очікувалося, в Android M з'явилася платіжна система Android Pay, що є аналогом Apple Pay в iOS 8. Android Pay є відкритою платформою, тому будь-який розробник може інтегрувати її зі своїм додатком для здійснення покупок. Вже зараз система підтримується в більш ніж 700 тисяч магазинах в США. Оплата за допомогою Android Pay здійснюється через NFC і емуляції кредитної картки. Про доступність Android Pay за межами США поки нічого невідомо.
Як і повідомлялося раніше, в Android M додана нативна підтримка сканерів відбитків пальців. Так, розробники отримають API, щоб реалізувати підтримку сканерів в своїх додатках.

Останнім і цікавим нововведенням в Android M стала оптимізація енергоспоживання. Нова функція під назвою Doze відповідає за "розумне" керування витратою енергії. Наприклад, вночі, коли ми практично не користуємося пристроями, їх енергія майже не буде витрачатися. Google запевняє, що ця функція дозволить значно збільшити час роботи пристроїв. Наприклад, Nexus 9 з включеною функцією Doze працює в два рази довше.

Також у новій версії Android з'явилася підтримка роз'єму типу USB Type-C і можливість за допомогою свого смартфона або планшета заряджати інші пристрої.

З невеликих змін варто відзначити більш зручний вибір слів і тексту при копіюванні, а також перероблене меню регулювання звуку.

І останньою презентованою функцією стала більш просунута система обміну даними. Тепер, коли ви захочете відправити фотографію або будь-який файл, то вам відразу ж запропонують список контактів, з якими ви найчастіше спілкуєтеся.


Android M Developer Preview була випущена 28 травня 2015 р. для розробників і їх Nexus 5, 6, 9 і Nexus Player. Офіційний реліз очікується восени цього року.

За матеріалами http://4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.