Як додати програму в автозавантаження Windows XP, 7, 8

З різних пичин користувачеві іноді треба зробити так, щоб деякі програми завантажувалися при включенні комп'ютера. Це робиться для зручності, а іноді через необхідність. У цій статті піде мова про те, як додати програму в автозапуск в Windows 7, 8, 8.1




При включенні комп'ютера, спочатку завантажується ваша операційна система і з нею автоматично завантажуються деякі програми, які вже знаходяться в автозавантаженні, наприклад Skype. Але ви можете самостійно вказати, які програми потрібно завантажувати автоматично.

Важливо пам'ятати і розуміти, що додані вами програми сповільнять завантаження комп'ютера, так як цим програмам потрібен час, щоб запуститися в системі.

Існують різноманітні способи для додавання програм в автозавантаження, а так само в деяких програмах ця функція вже вбудована.

Додати потрібну програму в автозавантаження можна стандартними засобами операційної системи.

Щоб автоматично після завантаження операційної системи потрібний додаток запускався, потрібно створити ярлик програми.

Щоб створити ярлик, потрібно натиснути правою кнопкою мишки по назві потрібного файлу exe і вибрати «Створити ярлик».

Потім цей ярлик перемістіть в папку автозавантаження «Пуск» - «Всі програми» - «Автозавантаження» або C:\Users\Ваш Обліковий Запис\AppData\ Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs.

У Windows 8 та 8.1 треба буде зробити трохи по-іншому. Відкрийте «Виконати» («Win»+«R») і наберіть команду shell:Common Startup, після чого натисніть Enter. Тепер всі потрібні ярлики копіюйте в цю папку і перезавантажnt комп'ютер, щоб зрозуміти, чи все успішно ви зробили.

Також в деяких програмах є вбудована функція, яка дозволяє помістити програму в автозавантаження. Тобто вам не треба буде додавати вручну, а досить натиснути на потрібну кнопку. Функція буде називатися приблизно так: «Запускатися разом з Windows» або ж «Запускати автоматично з Windows».

Цей способи додавання програми в автозавантаження Windows простий і не нашкодить системі. Але треба пам'ятати, що багато програм в автозапуску подовжують час ввімкнення комп'ютера.

За матеріалами useroff.com

Коментарі

Дописати коментар

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.