Qualcomm випустить десятиядерний мобільний процесор

Компанія Qualcomm розглядає можливість випуску десятиядерного однокристального процесора Snapdragon 818, яка стане альтернативою SoC MediaTek Helio X20 (MT6797). У розпорядженні джерела виявилися подробиці про характеристики платформи.


ARM Cortex-A53 частотою 1,6 ГГц і чотири ядра ARM Cortex-A72 частотою 2,0 ГГц. Для порівняння, MediaTek MT6797 буде пропонувати два кластери по чотири ядра ARM Cortex-A53 (частотою 1,4 і 2,0 ГГц), а також два ядра Cortex-A72 частотою 2,5 ГГц. Як бачимо, тип ядер в обох випадках однаковий, а ось комбінації і частоти - різні.

До складу Snapdragon 818, імовірно, також увійде GPU Adreno 532, контролер оперативної пам'яті LPDDR4, модем 4G  LTE Category 4. А вироблятися платформа буде за технологічним процесом 20 нм.

Поки немає ніякої впевненості в тому, що Qualcomm дійсно випустить Snapdragon 818. За даними джерела, платформа поки існує тільки на папері і надалі її характеристики можуть змінитися. Так що варто дочекатися офіційної реакції Qualcomm, щоб зрозуміти, наскільки взагалі реальний випуск Snapdragon 818.

За матеріалами ixbt.com

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.