Як перевірити б/у Android смартфон та планшет перед покупкою

Купуючи вжитий смартфон, варто бути максимально уважним і приділяти увагу навіть найдрібнішим неполадкам. Адже смартфон - це не просто телефон, яким можна телефонувати, тут є камера, музичний плеєр, датчик руху, GPS і безліч інших функцій, які повинні працювати справно, інакше телефон буде неповноцінним. До того ж є ймовірність, що вам хочуть підсунути китайську підробку, яка зовні може виглядати як оригінал. Тому в сьогоднішній статті піде мова про те, як правильно перевірити б/у смартфон чи планшет.



1. Спочатку потрібно перевірити екран на наявність битих пікселів та інших можливих проблем

Дисплей є найбільш дорогою і вразливою частиною будь-якого сенсорного телефону. Перед покупкою телефону варто оглянути екран на наявність потертостей, фізичних ушкоджень, тріщин та інших можливих несправностей. А щоб визначити наявність битих пікселів, доведеться скористатися спеціальними додатками.

Програма, за допомогою якої ви без особливих зусиль зможете визначити різні несправності і проблеми з екраном мобільного пристрою, в тому числі провести перевірку на биті пікселі і дізнатися, чи не був смартфон у воді, що можливо лише після проведення деяких текстів. До всього іншого програма покаже і розповість вам найбільш докладні технічні характеристики дисплея будь-якого смартфона.

Один з найпотужніших додатків для перевірки сенсорного екрану вашого майбутнього смартфона. Ви дізнаєтеся не тільки кількість одночасних натискань, які підтримує екран, але й зможете виявити «несправні» місця на дисплеї, якщо такі є.

2. Перевіряємо якість роботи Wi-Fi

Додаток, за допомогою якого ви зможете оцінити, як ваш Android смартфон або планшет знаходить бездротові мережі і наскільки ви зможете зручно використовувати їх в умовах слабкого сигналу.

3. Дізнаємося швидкість роботи і точність навігаційної системи GPS

Популярною проблемою, з якою стикаються покупці б/у смартфонів є поганий сигнал GPS, і як наслідок, повільне визначення вашого поточного місця розташування. Ця функція залежить від багатьох параметрів, у тому числі від використовуваного в пристрої чіпа, версії ОС Android, прошивці і навіть країни виробника. Тому, щоб позбутися від непотрібних вам проблем варто звертати особливу увагу на даний показник при покупці Android-пристрої з рук.


Цей додаток дозволяє провести тестування роботи GPS приймача. Програма дозволяє визначати час і кількість супутників, з якими ваш смартфон може з'єднатися, точність визначення місця розташування, стабільність підключення до супутників і багато інших параметрів.

4. Перевіряємо мікрофон, акселерометр, датчик наближення і освітленості

Флагманські смартфони просто напхані всілякими датчиками і сенсорами. Деякі з них потрібно використовувати лише у певних випадках, а інші необхідні в повсякденній роботі смартфона, тому їх відсутність або несправність може не відразу з'явитися при першому знайомстві з пристроєм. Щоб провести повну перевірку всіх датчиків пристрою, можна скористатися комплексними додатками, що дозволяють виявити можливі недоліки і несправності в їх роботі.

Додаток відображає список всіх встановлених в смартфоні датчиків, а також показує графіки їх роботи в режимі реального часу. Програма дозволяє перевірити роботу таких датчиків як: акселерометр, магнітне поле, температура, освітленість і т.п. До того ж, є можливість повної перевірки працездатності вашого акумулятора (напруга, відсоток заряду і температура).

Старайтеся використати всі програми, наведені вище, щоб впевнитися, що ваш майбутній ґаджет дійсно вартий покупки.
Також обов’язково потрібно перевірити камеру ґаджета в режимі фото та відео. Всі додатки-тестери безкоштовні в Google Play
.

За матеріалами android4all.ru

Коментарі

Дописати коментар

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.