В США випустили планшет для в’язнів

Компанія JPay, що входить в систему приватних виправних установ США, представила планшет JP5mini. Пристрій виготовлено спеціально для ув'язнених американців. На даний момент компанія випустила 60 тисяч примірників планшетів минулого покоління JP4, які з успіхом застосовуються у виправних установах.






Нова модель отримала функцію Wi-Fi. Пристрій працює під управлінням ОС Android і оснащений 4,3-дюймовим екраном, а також вбудованим модулем пам'яті на 32 ГБ. Коштуватиме «тюремний» планшет 70 доларів.
З урахуванням того, що пристрій розповсюджуватимуть на режимних об'єктах, компанія серйозно попрацювала над його безпекою. Планшет неможливо використовувати як зброю або як засіб для контрабанди заборонених речовин і предметів. Крім того, контент, до якого отримають доступ ув'язнені, буде модеруватись. Зокрема, тексти доступних пісень будуть перевірятися на наявність закликів до прояву жорстокості.

"Всі наші планшети виготовлені з прозорого полікарбонатного пластику, щоб виключити передачу контрабанди в тюрмах через пристрої, - повідомив генеральний директор компанії Райан Шапіро. - JP5mini отримав захищений завантажувальний розділ, так що інші операційні системи не можна буде встановити на планшет”

Компанія починає поширювати свій вплив на всі комунікаційні технології режимних об'єктів по всій країні. Крім того, JPay намагається захопити ринок систем, за допомогою яких родичі ув'язнених відправляють їм гроші. Компанія зіткнулася з серйозною критикою своєї агресивної поведінки. При цьому зовсім нещодавно стався скандал, результатом якого стали чутки про те, що компанія планує висувати права на будь-який контент, створений ув'язненими на їх пристроях.

"Наша місія полягає в освіті та реабілітації правопорушників, - повідомив Шапіро в інтерв'ю електронною поштою з авторами порталу TechCrunch. - Технології відіграють важливу роль у перевихованні, і ми з гордістю пропонуємо планшети, які допоможуть ув’язненим ставати повноцінними членами суспільства після звільнення".

За матеріалами: 4pda.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.