Цей аудіоформат AC3 не підтримується в MX Player – вирішення проблеми

MX Player на Android зараз не підтримує аудіо формат AC3, і установка кодеків з Google Play зараз не працює, тому при відтворенні багатьох відеороликів звук не відтворюється і на екрані з'являється помилка «Цей аудіо формат (AC3) не підтримується».
У цій інструкції піде мова про те, як вирішити дану проблему і повернути звук у відео.


Увага! Аудіокодек AC3 є власністю компанії Dolby Digital. Тому просьба не використовувати цей кодек з комерційною метою, а тільки для особистого перегляду відео.
1. Насамперед необхідно дізнатися, який кодек потрібен для вашого пристрою. Тому в MX Player натисніть «Опції» (3 крапки в правому верхньому куті) і виберіть «Налаштування».

2. У меню налаштувань нас цікавить пункт «Декодер». Відкрийте його.

3. Перейдіть  донизу. Останній пункт - «Користувацький кодек». Подивіться, який кодек необхідний вашому пристрою.

4. Тепер потрібно завантажити цей кодек на ваш мобільний пристрій. Для цього перейдіть на цю сторінку: 4pda.ru, знайдіть у списку необхідний кодек і натисніть на нього - відкриється ще одна сторінка, там же клікніть на кнопку «Direct Download».

Скачаний ZIP архів закиньте в будь-яку папку на Android, розархівовувати його не потрібно!

5. Тепер відкрийте MX Player. У більшості випадків відеоплеєр відразу ж сам знайде скачаний вами архів і запитає, чи хочете ви використовувати його як користувацький кодек. Натисніть «ОК».

6. Для того, щоб зміни вступили в силу з'явився звук, необхідно перезавантажити MX Player, про що вам додаток і повідомить. Просто натисніть «ОК».

MX Player перезавантажиться. Тепер відео буде відтворюватися зі звуком.

7. Якщо після завантаження архіву з кодеком MX Player не розпізнав його, знову перейдіть в налаштування декодера («Опції» → «Налаштування» → «Декодер»), спустіться донизу і відкрийте останній пункт у списку «Користувацький кодек».

8. Вкажіть шлях для завантаження кодеку на вашому пристрої. Якщо ви завантажували його спочатку на комп'ютер, а потім перекидали на Android, то ви, напевно, знаєте шлях до файлу на карті пам'яті. А якщо ви завантажували архів з кодеком прямо на мобільний пристрій, то швидше за все ви знайдете його в папці «Downloads».

9. Просто натисніть на файл, після чого MX Player перезавантажиться і аудіо формат AC3 буде підтримуватися.

Там же внизу є кнопка «Використовувати кодек за замовчуванням». Натисніть її якщо хочете повернути старі налаштування.

Якщо Ви не бажаєте морочити собі голову установкою всіляких кодеків, дам пораду – переглядайте відеоролики, де звук закодований у форматі MP3
.

За матеріалами 4idroid.com

Коментарі

  1. Перейшов за посиланням, але там ніякого списку з кодеками нема. Ось скрін http://kznmed.ru/blogs/papa/sdelal-rebenku-noutbuk-sidit-rabotaet.html

    В чому може бути проблема?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Помилково не ту силку скопіював, можна поправити попередній коментар. Ось вірне посилання: https://gyazo.com/d37b0b3f844c701d8cf794e85d3d0f51

      Видалити
    2. Дякую, що вказали на помилку, замінив посилання на діюче.

      Видалити

Дописати коментар

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.