Розмитий шрифт у Windows 10 – вирішення проблеми

Шрифт, що розпливається, - досить поширена проблема, з якою зіткнулися користувачі, що оновили попередні версії системи до Windows 10. У більшості випадків вона виправляється дуже легко, декілька можливих варіантів рішення пропонуються далі.



1. Як правило, цей дефект зображення виникає при зміні масштабу інтерфейсу без відома користувача. Щоб позбутися його, досить перейти в панель Параметри → Система → Екран (можна ввести в пошук на панелі завдань «зміна розмірів додатків»), а потім пересунути повзунок на Зміна розмірів тексту, додатків та інших елементів в положення 100%. Для застосування змін потрібно лише клікнути на кнопку Застосувати, вийти і знову увійти в систему.

Змінити масштабування можна і в Панелі управління: Екран → Встановити рівень масштабування. В ОС Windows 10 ці інструменти не пов'язані між собою і можуть відображати різну інформацію про поточні настройки.

 2. Якщо зміна розмірів не допомогла, спробуйте погратися з налаштуваннями ClearType, можливо проблема якраз там. Ці налаштування знаходиться за посиланням Панель управління → Екран → Налаштування тексту → текст ClearType.

Варто переконатися і в тому, чи є ​​галочка навпроти пункту Згладжування нерівностей екранних шрифтів у Панель управління → Система → Додаткові параметри системи → Додатково → Швидкодія → Параметри → Візуальні ефекти.

 3. Якщо все вищезазначене не допомогло, можна спробувати встановити найсвіжішу версію драйвера відеокарти або навпаки, відкотитися до однієї з попередніх версій.

За матеріалами winstart.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.