Не працює Пуск у Windows 10 – вирішення проблеми

У статті піде мова про те, як виправити проблему із запуском меню Пуск у Віндовс 10.

Проблема із меню Пуск є досить поширена серед користувачів нової ОС Windows 10, відома вона ще з часів Technical Preview.

Про те, як позбутися цього збою, піде мова далі.



Якогось універсального вирішення цієї проблеми поки немає, але можна спробувати наступне:

 1. Для початку спробуйте просто перезапустити Провідник: клік правою кнопкою миші по панелі завдань → Диспетчер завдань → Детальніше, виділити в списку процесів Провідник і скористатися кнопкою Перезапустити в нижній частині вікна або контекстному меню.

 2. Спробуйте ввімкнути і вимкнути Режим планшета: Центр повідомлень → Режим планшета або повноекранний режим роботи меню Пуск в панелі Параметри → Персоналізація → Пуск.

 3. Запустіть консоль Windows PowerShell від імені адміністратора і виконайте в ній наступну команду:

 Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Для запуску консолі від імені адміністратора достатньо ввести в пошуку PowerShell, потім натиснути правою кнопкою миші по результату пошуку і вибрати в контекстному меню пункт Запустити від імені адміністратора.

 4. Спробуйте перевірити системні файли наступною командою, виконаною в командному рядку від імені адміністратора:

 sfc /scannow

 Для запуску командного рядка від імені адміністратора достатньо клікнути правою кнопкою миші по кнопці Пуск і вибрати в контекстному меню пункт Командний рядок (Адміністратор).

 5. Насамкінець, переконайтеся в тому, що ви не використовуєте обліковий запис «суперадміністратора»,  який популярний серед багатьох користувачів Windows 7. У цьому режимі не буде працювати жоден Metro-додаток Windows, яким є і меню Пуск.

Якщо жоден із зазначених способів вам не допоміг, необхідно чекати офіційного оновлення з виправленням від Microsoft.

За матеріалами winstart.ru

Коментарі

УВАГА! Всі маніпуляції, описані в даному блозі, які ви робите зі своїми пристроями, ви робите на свій страх і ризик! Автор блогу не несе ніякої відповідальності за пошкодження, що виникнуть у випадку неполадок чи поломок ґаджетів.